Håber altså at Rawlite snyder

Folk der har undret sig over at deres Ursa Mini Pro 4.6K i både første og anden generation ( G2) ikke helt lever op til forhåbningerne, kunne overveje at modificere deres kamera.

Før de gør det, skal vi dog lige være lidt tekniske.

Som med Red og andre kameratyper, er Blackmagic Ursa Mini Pro 4.6K kameraerne udstyret med en såkaldt OLPF.

En OLPF, der er kort for et “Optical Low Pass Filter”, sørger for at filtrere og “ordne” lyset ( blandt andet “retning”, og sikkert mere.

Fordelen ved en OLPF er at uden denne kan kameraets CMOS – typisk – slet ikke se lyset, da det ikke er samlet, “på den rigtige måde”.

Hollandske Rawlite har udviklet et alternativt OLPF til Ursa Mini Pro 4.6K kameraerne - det ser ud til at fungerer bedre end originalen

OLPF’en er med andre ord forbandet vigtig.

Desværre ikke ( helt så meget ) for Black Magic Design, som for Rawlite, der derfor har udtænkt deres egen OLPF.

Og selv om at billeder kan lyve, og ikke helt behøves at være ( helt ) rigtige, bare kig på Insta, så er det svært ikke at se at der sker ting og sager med den OLPF som Rawlite har udtænkt.

Og at denne forbedrer – stort set – alle parametre i dine billeder.

Jamen, tænker du så, hvorfor har Black Magic Design, så ikke puttet sådan en ind i kameraet.

Læs også  Leitz ude med Elsie

Det kan der være mange årsager til.

Sikkert ser det dog ud til at være at dette stykke glas, sørger for at de ellers udmærkede Ursa Mini Pro 4.6K’ere laver endnu bedre billeder.

jamen, tænker du så sikkert videre.

Må man selv skifte OLPF, og er det ikke farligt.

Til dette er der kun et svar, nemlig at du kan gøre hvad du vil med dit kamera, men at Black Magic Design, vurderer at garantien er “tabt”, hvis du indleverer et Ursa Mini Pro 4.6K til reparation, med udskiftet OLPF.

Omvendt erkender Black Magic Design, at de ikke kan se om kameraet har produceret med en Rawlite OLPF monteret, der så er skiftet “tilbage” da kameraet skulle repareres.

Lidt som Panasonic officielt har “accepteret” at et PL mount fra Wooden Camera på et EVA-1, ikke ( længere ) “ødelægger garantien” ( igen, du skal skifte tilbage før du indleverer kameraet. Husk den 6. skrue )

Tilbage i OLPF land, lover Rawlite at deres OLPF giver en langt bedre ( i princippet mindre ) Aliasing ganske som moiré, nærmest er væk, når du køber deres dims.

Og nu hvor det oprindelige “IR absorption filter”, som Rawlites OLPF filter jo “fanger” ( IR altså ) i ( det originale/begge?) URSA Mini Pro 4.6K’ere end ikke har en OLPF funktion, kan du – ydermere – glæde dig over en bedre Low Pass funktion.

Læs også  Blackmagic Design ude med ny FW

Folk der tør pille inde i et kamera med en skruetrække, kan glæde sig over at det nye G2 URSA Mini Pro 4.6K har et ND filter monteret bag det oprindelige “IR absorption filter”, hvilket betyder at du end ikke skal være bange for at få støv ind til selve CMOS ( på det originale Mini Pro 4.6K skal du sikre dig mod støvkorn i luften, etc.

Som vi forstår det, fungerer Rawlites filter også som “Infra Red cutter” via en “hot mirror coating”, der er årsagen til at det ser “blåt ud”.

Når det er på plads er det ikke helt uden udfordringer at montere et sådan filter.

Vi har fundet et par videoer.

Ellers kan du læse videre her, hvor de selv mener at dette filter har været tilgængeligt de sidste 12 måneder.

RAWLITE OLPF for Black Magic URSA Mini Pro – Fabrics Moire (HD) from RAWLITE on Vimeo.

Installing Rawlite OLPF for URSA Mini Pro 4.6k from RAWLITE on Vimeo.