DR går amok på onsdag

Nu hvor det snart er valg, er landets to store broadcastere på vej med hver deres version af valget.

De har egne valgstudier, egne værter og egne ideer til hvordan det hele skal formidles.

Nu erkender vi ikke at vide hvad der “gik galt” på EP19, hvor DR løb med hovedparten af valgseerne, mens TV2 løb med de seere der ville underholdes.

Men en del kunne da tyde på at det er på tide at TV2 tager revanche og får landet seerne der på næste onsdag.

Deværre ser det – indtil videre – kun ud til at det er DR der har “en strategi”.

Den vil de til gengæld godt tale om, hvorfor vi iler med sidste nyt om DRs version af valget, her den 5. juni.

DR vil nemlig gøre “dækningen af valgaftenen så interessant og væsentlig for seerne som overhovedet muligt”, hvilket i følge DR er årsagen til at der sendes fra studie 5 i DR Byen.

Studiet er i anledningen bygget op som et “arbejdende valgcenter”.

Der vil seerne så ellers kunne opleve værter og journalister som Johannes Langkilde, Stephanie Surrugue og Ask Rostrup, der – denne gang – er “værter i DR’s valgcenter”.

DR har ydermere gjort en del for at “DR’s dækning gennem hele valgkampen har været, at den skal være relevant og forståelig for alle og tage udgangspunkt i den enkelte vælgers liv og virkelighed. Og så skal den skære gennem støjen ved at sortere i nyhedsstrømmen, efterprøve fakta og skabe klarhed”.

Læs også  DR vil EU lidt mere

Så når festen starter der på onsdag, går DR1 i luften klokken 16.00 med studie 5 i DR Byen, samt fra Christiansborg, hvor du også finder et par DR værter.

Snart FV19 på alle DRs platforme - det vrimler med værter i TV Byen og på Borgen

Nyhedsdirektør Sandy French forklarer:

 -Vi planlægger en fundamentalt anderledes valgaften, end vi før har set. Det helt afgørende for os er, at der kommer mest mulig politik og vitaminer ind i flest mulige minutter, så værterne ikke skal træde vande og gætte sig til, hvad der sker på billederne fra valgstederne og Christiansborg, starter hun og fortsætter.

 -Vi har et helt område i studiet, hvor vores P4-panel opholder sig. Der er erfarne journalister fra DR’s distrikter, som ved, hvad der foregår i deres område og kan forklare baggrunden for de lokale valgdramaer og magtkampe, så de bliver interessante og nærværende for seerne, fortsætter hun.

Sandy French forklarer studiet:

 -Det skal studiets opbygning som et arbejdende valgcenter være med til at understøtte. Dels med mulighed for at bruge avancerede grafiske virkemidler i formidlingen af resultaterne, dels ved at værterne og de øvrige medarbejdere i studiet er forberedt på en måde, så de hele tiden kan fortælle de væsentligste og mest relevante historier. Og ikke bare fra Christiansborg, men fra de mange valgsteder rundt omkring i landet, hvor DR er massivt til stede, slutter hun.

Læs også  Ny YouSee TV kanal

Sandy French forklarer værternes funktioner, så ingen kan være i tvivl:

 -Ask Rostrup er Mr. Politik. Han har gennem de seneste 12 år været inkarnationen af troværdig og saglig resultatformidling. Det er han igen ved dette valg, starter hun og fortsætter.

 -Johannes Langkilde samler trådene og har overblikket over valgfesterne – altså der, hvor de enkelte partier opholder sig, mens stemmerne bliver talt op, og resultatet offentliggøres, forkalrer hun videre.

 -Stéphanie Surrugue skal sammen med P4-panelet og de eksperter, der er på valgstederne, sikre at DR’s valgformidling når rundt i hele landet med de bedste historier. Det er også hende, der skal interviewe de to tidligere statsministre i studiet, Helle Thorning Schmidt og Anders Fogh Rasmussen. Deres opgave er at gøre seerne klogere på, hvordan man forbereder sig på opgaven som statsminister eller på at tabe. De skal ikke kommentere det politiske eller resultatet af valget, slutter hun og henviser til det scoop DR har fået her, ved at invitere netop Helle Thorning Schmidt og Anders Fogh Rasmussen ind som en del af kulissen.

Ellers vil seerne kunne opleve blandt andre Kåre Quist, Niels Krause-Kjær, Maria Yde, Tine Gøtzsche og Lillian Gjerulf Kretz, rundt om hos de enkelte 

Kim Bildsøe Lassen er “fremskudt vært” og “valgguide” på Christiansborg, hvor han besøger de enkelte partier og taler med dem om hvordan de nu følger lige nu, og alt det der.

Læs også  Panasonics lille EVA vinder en pris

DR slutter deres valgaften af med at samle partilederne i Folketingssalen, hvor DR og TV2 samsender, da det jo ikke dur at gennemføre en partilederrunde 2 gange.

DR forventer selv at de er færdige ved 2 tiden onsdag nat.

Snart FV19 på alle DRs platforme - det vrimler med værter i TV Byen og på Borgen

Det til trods vil der være løbende opdateringer, kommentarer og alt det andet fra klokken 6.00 til 12.00 på DR1.

Dette format kommer til at hedde “Valgmorgen”, hvor “to udhvilede værter” sidder klar i TV-Avisens studie.

Disse bliver Nina Munch-Perrin og Klaus Bundgård Povlsen, der derfor ikke er med på selve valgaftenen.