Starzplay kommer på Apple TV

Vi er sikkert mange der ikke vidste hvad Starzplay er for en størrelse.

Det er vi så mange der snart gør.

Starzplay, er nemlig endnu en streamtjeneste, der – længe – har været til at få øjnene i, i USA, og visse dele af Latin Amerika.

Nu bliver der så ellers skruet op for adgangen, i England, Frankrig Tyskeland, Spanien, Mexico, Argentina, Chile, og Colombia.

Starzplay er med andre ord på vej til at blive en såkaldt “Apple TV kanal”, hvilket betyder at kunder der betaler kan se indhold fra ejeren af kanalen, der hedder Lionsgate.

Noget der betyder at der er en del – læs vildt meget – indhold, der ellers aldrig kommer til Europa, og da slet ikke ind i vores TV, der nu – pludselig – bliver til at få fat i, i Europa.

Danmark er som du måske er klar over blevet fravalgt i den første lancering, hvilket betyder at du må til Tyskland, Sverige eller Norge for at kunne se med.

Med lidt held ændrer den udvikling sig, hvilket dog ser ud til at stå og falde med et par store lokale broadcastere der ikke ønsker at deltage.

Tilbage hos Starzplay, siger CEO Jon Feltheimer.

 -We believe the international market is a $45 billion opportunity for us, resulting between 24 million and 25 million new Starz International subscribers by 2025, starter han og fortsætter.

Læs også  Banijay Group har købt Endemol Shine Group

 -Thei making Starzplay one of the three leading pureplay subscription video-on-demand services in the world, slutter han.

Tjenesten der er tilbage fra 2016, er i den forbindelse allerede en størrelse der skal holdes øje med.

De har således omkring 4 millioner amerikanske kunder samt omkring 3 millioner internationale kunder. Heraf en del i Starzplay Arabia, der findes i Mellemøsten.

Forventningerne er derfor høje til Apples tiltag, der – med et slag – får Starz ( der også er en pay TV station i USA ) ud til et hav af millioner af potentielle kunder.

Noget der – forresten – ellers er godt igang via Amazon Channels, Roku, Apple TV ( i USA ) , Hulu, Virgin Media i England , samt Orange og Vodafone in Spanien og endelig Bell Media i Canada.

TV kanalen er allerede ude hos 24,7 millioner kunder.

Igen.

Apple TV konceptet, får med et slag både TV station og “play delen” ( Starzplay ) ud til en masse potentielle kunder, der ikke tidligere havde overvejet at købe sig adgang til indholdet.

Detaljen er nemlig at Starzplay, er blandt de helt store producenter af indhold, der rent faktisk bliver sendt eksklusivt på Starz egne platforme.

Igen.

Indholdet er typisk så heldigt at det ender på vores breddegrader på alt fra HBO Nordic til Viaplay.

Læs også  Så kom det der Apple TV+

Nu er der bare ( snart ) en “direkte adgang” til indholdet.

Altså når Apple finder en aftale med de lokale broadcastere.

I øjeblikket hitter deres “The Spanish Princess” som vi mener at HBO Nordic har købt, eller er på vej til at vise.

Og så er der ellers “Vida”, samt årets potentielt mest spændende nyhed ( serie ) “The Rook”.

I de fleste tilfælde serier, der vil ende hos andre streamere, som du måske allerede har adgang til.

Dog kun indtil at Starzplay selv kommer.

Så tørrer rettighederne sikkert ud, som Disney valgte at gøre det med Netflix.

Vi har fundet et par promoer for de serier.