DR lover også en fest af en valgaften

DR har såmænd også sat alle sejl til.

Nu fik vi nævnt at TV2 har op imod 70 kameraer igang på selve valgaftenen.

Og nu hvor det er Per Zachariassen, der er chefproducer, kan du roligt regne med at DR har et lignende antal kameraer igang.

Indtil videre ved vi at DR vil være de samme steder som TV2.

Og da det er ude hos alle 13 partier, i TV byen og inde på “borgen”, har du gættet det.

DR har også været ude og skaffe en masse OB vogne.

DR vælger at gå tilbage til 60erne for at finde et udtryk fra dengang og modernisere det til idag og FV2019

Per Zachariassen lover uanset at der bliver tale om lidt af en sjov DR valg dækning.

DR har nemlig kigget i arkiverne, og har derfor valgt et “udtryk” der minder lidt om den måde de dækkede valg på i 60erne.

Rolig nu.

Ikke i 4:3 og i sort/hvid.

Derimod i et “nu snart typisk DR opdateret” version, der får “showet” op i gear.

Produceren har således sammen med redaktør Mads Bøgh Johansen, der står bag DRs valgaften den 5. juni fundet en form, der – med lidt held – får seerne til at flokkes om DRs platforme.

Per Zachariassen forklarer:

 -Vi har siddet og set tidligere valgudsendelser, og i en af DRs valgaftener fra 1960erne var studiet lavet om til et valgcenter. Der var noget seriøsitet i det, og det triggede os begge til at sige, at det er det, vi skal. Derfor valgte vi at lave DR Byens studie 5 om til et valgcenter i stedet for at bruge Christiansborg som ved de seneste mange valg. Christiansborg er ikke der, det sker – det er i hele Danmark, og ved at have et valgcenter på vores egen hjemmebane i DR kan vi bedre komme ud til alle steder i landet, starter han og fortsætter.

Læs også  DR afholdte producenternes børnedag

 -Vi har også set, at de store tv-stationer i udlandet er på hjemmebane, når de dækker valg. Det er ligesom med fodboldhold – man fungerer bedst på hjemmebane. Man har meget mere overskud – blandt andet kan vi komme tidligere i gang med at sætte studiet op – og så er huset gearet til det. Vi har udstyr, mandskab og knowhow, slutter han.

DR vil således – primært – være til at finde i “Valgcentret i studie 5”, hvor tingene bliver breaket, når de altså ikke lige bliver det, ude ved partierne eller inde på Borgen.

DR vælger at gå tilbage til 60erne for at finde et udtryk fra dengang og modernisere det til idag og FV2019

Zachariassen fortsætter:

 -Det er en drøm for mig at lave valgaftenen. Jeg kommer fra tv-underholdning, men jeg glæder mig til at prøve et format, der ikke er så struktureret. Det bliver mere rock’n’roll’, hvor man ikke helt ved, hvad der sker. Ved Eurovision for eksempel planlægger man alle detaljer for showet. Med valgaftenen sidder vi med et hav af scenarier, der kan udspille sig i takt med, at aftenen skrider frem. Billedligt talt kan man sige, at vi bygger en maskine, der kan håndtere alle scenarier, forklarer han videre.

 -Jeg kan godt lide at være forberedt til mindste detalje, så jeg er spændt på, om det holder. Men vi planlægger nogle delelementer i udsendelsens flow, og så har vi mange prøver op til valgaftenen: Når han gør det, hvad gør jeg så. Når vi har prøvet ting af, er vi mere klar til de udfordringer, der måtte komme, slutter han.

Læs også  DR og kabel TV er bedste venner

Heldigvis er der også en masse sjovt foran kameraerne.

Her kan seerne nemlig se frem til Johannes Langkilde, Stéphanie Surrugue og Ask Rostrup der værter sig igennem “en historisk spændende valgaften på DR1 grundlovsdag”, i følge DR.

Ask Rostrup forklarer:

 -Det bliver en sindssygt dramatisk valgaften. Parti for parti. Blok for blok. Person for person. Jeg kan ikke huske et folketingsvalg så uforudsigeligt som det her, starter han og bliver suppleret af Stéphanie Surrugue.

Hun siger:

 -Et folketingsvalg er en begivenhed, der samler hele Danmark, uanset hvor uenige vi er. Vi skal give seerne den bedst mulige valgaften med troværdighed, overblik, ro og humør. Vi skal selvfølgelig stille de kritiske spørgsmål, men der bliver også plads til smil, grin og flabede bemærkninger. Det skal være en sprællevende valgaften, slutter hun og bliver suppleret af Johannes Langkilde.

Han siger:

 -Med vores valgcenter kan vi give seerne en helt anderledes mulighed for at komme tæt på det hele, mens det sker. Vi får en helt unik mulighed for at formidle drama, tal og fakta forståeligt. Det hele skulle gerne gå op i en højere enhed, for vi har et større klaviatur at spille på end nogensinde før, slutter han.

Ask Rostrup kan dog godt løfte sløret for at DR også vil være til at finde andre steder end i studiet.

Læs også  Fujinon UA107erne ude og leje

 -Jeg håber virkelig, det bliver en aften, hvor vi er i begivenhederne, mens de folder sig ud – på valgstederne, på Christiansborg og ved valgfesterne. Politik er mennesker og følelser, og det skal vi vise, slutter han.

DR lover dog at seerne også kommer til at opleve andre værter.

Herunder Kåre Quist, Niels Krause-Kjær, Maria Yde, Tine Gøtzsche og Lillian Gjerulf Kretz. 

Kim Bildsøe Lassen er på aftenen “en slags fremskudt vært på Christiansborg”, hvor han bevæger sig rundt til partierne, og hvor de gode historier er. Han er også vært, når politikerne samles til partilederrunde i løbet af aftenen. ( det må så betyde at der er andre værter og journalister ude ved de partier der afholder deres valgfester andre steder.

Som på TV2 er DR også med næste morgen, fra klokken 6.00.

Her vil DR frem til klokken 12.00 lave en “Valgmorgen” hvor Nina Munch-Perrin og Klaus Bundgård Povlsen vil samle op på valgaftenen.

Vi gætter på at de også kommer til at kigge på eventuelle dramaer der kommer i forbindelse med optællingen af personlige stemmer.