TV2 lover fokus på valgets hovedpersoner

Hvis du ikke allerede er opdateret er “valgstudiet på Christiansborg Slotsplads” fortsat fuld af Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen, der værter sig igennem alt fra dagene op til valget, og her imorgen selve valget.

Og nu hvor de har allieret sig med “politisk kommentator Hans Engell”, samt en lang række “gæster og udsendte reportere i hele landet”, skulle der være en god chance for at TV2 kommer til at dække alle de “afgørende detaljer” ved det nært forestående folketingsvalget 2019.

TV2, bruger som konkurrenten alle deres platforme, hvorfor vælgere og seere kan se frem til både lokale, regionale og nationale opdateringer og nyheder, hele valget igennem.

Derfor mener TV2 at “valgdagen 2019 bliver historisk”, nu hvor det er muligt at se med på TV2 News, TV2, TV2 Regionerne og tv2.dk.

TV2 ruller sig ud på alle platforme både på selve valgdagen og dagen efter når de personlige stemmer bliver talt

I bedste stil har TV2 tryllet lidt og supplerer op med en række grundlovsarrangementer, hvilket – i princippet – kunne være med til at sætte dele af valget i perspektiv.

Ulla Pors Nielsen, der er chef for TV2 Event og TV2 News siger:

 -TV2 og TV2 News bringer transmissioner og indslag fra en lang række grundlovstaler i løbet af valgdagen, hvor vi også følger danskernes interesse for valget. Når valgstudiet på Christiansborg Slotsplads åbner, er vi klar til en stor valgaften, der ligger i forlængelse af en de mest dramatiske valgkampe, vi har set i nyere tid, starter hun og bliver suppleret af Hans Engell.

Læs også  Gang i Reersø

Han siger:

 -Valget bliver kanon-spændende. Vi har hele 13 partier opstillet. Flere statsministerkandidater. Masser af vælgere, som ikke har besluttet sig. Fire partier uden for Folketinget, som er glødende for at komme indenfor. Det bliver et drama uden lige. Jeg glæder mig vildt til en spændende valgaften, slutter han.

Ulla Pors supplerer:

 -Vi offentliggør en exitpoll klokken 20.00, og så snart resultaterne tikker ind, begynder vi at levere prognoser, som løbende bliver mere og mere præcise. Foruden resultaterne og reaktionerne har vores valgaften konstant fokus på valgets hovedpersoner og på de afgørende scener i løbet af aftenen, slutter hun.

TV2 ruller sig ud på alle platforme både på selve valgdagen og dagen efter når de personlige stemmer bliver talt

Aftenen bliver i den forbindelse en fest af TV2 værter, og lidt til.

Det bliver således muligt at støde på “et stort antal live-reportere og fotografer på job på valgaftenen” ( hvor du oplever fotografens arbejde og ser reporteren, med mindre at vi er så mange i lokalet at vi ikke kan undgå at komme med i billederne ) 

Blandt de værter og live-reportere seerne kan se frem til, er blandt andet:

Jesper Steinmetz, Natasja Crone, Troels Mylenberg, Lotte Mejlhede, Charlotte Beder, Ole Krohn, Anne Vig, Ditte Haue og Gertrud Højlund, samt Janni Pedersen og Lasse Sjørslev, der bliver genforenet nu hvor det er valg.

Dagen og aftenen slutter med at TV2, TV2 News og DR1 samsender den såkaldte partilederrunde.

Læs også  Snart tid til X factor

Her gør partierne gør status, i forhold til fordelte mandater, hvem der tabte og hvem der vandt.

Noget Cecilie Beck og Kim Bildsøe Lassen værter på plads.

Jamen i skrev alle platforme.

Klart.

Zulu er også med.

Stationen holder – som det nu snart er tradition – lukket og slukket frem til klokken 20.00.

Her går Anders Breinholt og Zulu så ellers amok på den sædvanlige måde med “Natholdet – Zulu Valgspecial”, der i følge dem selv er “Danmarks sjoveste valgdækning, mens resultaterne tikker ind”.

Folk der har en zapper kan ved selvsyn klikke sig forbi, ind imellem, eller bare blive der.

Det bliver Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen der styrer og kommenterer på aftenens exitpoll(s) (?).

Hans Engell kommenterer.

Torsdag

Dagen efter er – ikke overraskende – også en del af festen.

Det er jo her de personlige stemmer bliver talt op.

Og hvis det bliver som de sidste mange gange, kan vi se frem til råb og skrig, tuderier og glædesbrøl, da det ofte er få stemmer der skiller den ene fra at vinde, til at være udsat for det modatte.

TV2s reportere hos de 13 partier, er egentligt mest tænkt som dem der er ude ved festerne.

Men nu hvor det ser ud til at det bliver spændende dagen efter også.

Læs også  TV2 lover en god TV sommer til faste seere

Lover TV2 at de følger op på den lille forskel ( i antallet af personlige stemmer ) ude hos de enkelte partier, der sagtens kunne tænkes at være parate med en kommentar i den forbindelse.

Dagen efter bliver – i princippet – også dækket på TV2, TV2 News, tv2.dk og ude på TV2 Regionerne.

Ganske interessant har alle otte Regioner hele fem “huller” i programfladen, samt en udvidet nyhedsudsendelse klokken 12.10, 15.30, 17.12, 18.24 og klokken 22.08, dagen efter.

Hans Engell opsummerer hvad vi kan vente os af valgaftenen og dagen efter:

 -Vi får med garanti en nervepirrende periode efter valget, hvor der skal forhandles om en ny regering. Uanset hvor flertallet landet, bliver det usædvanligt besværligt. Men det bliver også et drama, der handler om magten og menneskene i dansk politik, slutter han.