DR massivt tilstede på Folkemødet

Nu her fra idag, hvor Folkemødet på Bornholm går igang, sker der ting og sager på DRs programflader.

En lang række programmer er nemlig flyttet over på øen, hvorfor de alle bliver sendt live, eller for produceret fra denne del af landet.

Folkemødet, markerer ydermere at det nu da snart er sommer, hvorfor vi alle kan glæde os til lidt varmere dage, en masse sol, og – måske – en omgang “Debatten”, “Deadline”, “P1 Debat” og endelig “Mads & Monopolet”, for 9. gang bliver sendt fra Bornholm, i stedet fra de studier hvor formaterne normalt bliver sendt fra.

Så er folkemødet igang - DR er massivt tilstede og sender en masse programmer derfra

Sussie Vincentz, der er DRs produktionsleder på det show, har – ikke overraskende – reelt været igang med festen, lige siden den stoppede sidste gang.

Der er simpelthen så meget logistik der skal falde på plads, før det hele fungerer.

Hun forklarer:

 -Der er rigtig meget logistisk arbejde i sådan en produktion. Jeg snakker med alle programmerne, der skal sende fra Folkemødet, og hører, hvad har de brug for af remedier. Så sørger jeg for, at teknikerne, scenografien og andre får besked om de ønsker, der er, starter hun og fortsætter.

 -Vi prøver at planlægge det så godt, så der ikke er noget, der glipper. Vi arbejder med dagsprogrammer, hvor vi systematiserer alle opgaverne. Samtidig har vi en overordnet stor plan for det samlede forløb for DR. Jeg laver det ikke alene. Jeg har super gode kolleger med også i planlægningsfasen. Når alle planer lykkes, giver det en god følelse. Det vigtigste er, at alle er glade, fortsætter hun.

Læs også  DR vil streamer før de sender
Så er folkemødet igang - DR er massivt tilstede og sender en masse programmer derfra

 -Det handler om at være åben for muligheder og løsninger. Når det ser helt sort ud, tænker jeg, at det må kunne løses. Jeg kan godt lide at være på DR’s plads det meste af tiden, for så er jeg tæt på og kan løse tingene, hvis der opstår noget, slutter hun og når lige at nævne at holdånden er helt i top, når DR er i Allinge.

 -Der er total holdånd, og folk er utrolig gode til at hjælpe hinanden. Ingen er bange for at give et nap med, for at vi kan lykkes. Der er en god folkemøde-stemning. Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi tager af sted og er væk hjemmefra. Alle er i samme båd, ingen skal hjem. At være on the road gør noget godt for sammenholdet, og man får skabt kontakter på kryds og tværs af afdelinger, fortsætter hun.

 -Vi møder folk i øjenhøjde, og vores blanding af programmer og events er god. De kan noget forskelligt og viser mangfoldigheden i DR, og vi får altid god respons fra publikum. Jeg er sgu stolt af DR, når vi er af sted på den måde, slutter hun.

Det er dog ikke kun DR der er “udfordret” af virkeligheden.

Læs også  Rig 45 får en sæson til

Alle vil jo helst bo i Allinge.

Derfor booker Sussie Vincentz reelt allerede de samme faciliteter under selve mødet.

Hun forklarer:

 -Den største udfordring er at gøre alle glade i forhold til indkvartering. Det, man får størst hug for, er, hvis folk ikke kan bo i Allinge. Alle vil gerne bo tæt på der, hvor Folkemødet finder sted. Jeg kan godt forstå det, men det er svært at efterkomme alle ønsker.

I forhold til 2020 folkemødet er hun med andre ord nærmest allerede igang:

 -Jeg går i gang med planlægningen af det næste folkemøde, så snart vi kommer hjem. Det gælder især overnatning og transport. Det bliver sværere og sværere at finde overnatningsmuligheder i Allinge, så vi skal være ude i god tid.

Når dørene åbner idag, er det 9. gang der er Folkemøde på Bornholm.

Og da det også er 9. gang for DR, er alt med andre ord som det plejer.

DR er på pladsen i Allinge med en OB-vogn, en radiovogn og tre containere, der fungerer som kontorer med redigeringsfaciliteter.