Nent prøver med endnu en dok serie

De fleste kender efterhånden Peter Stormare.

Han har nu været med i netop så mange film og serier at det er nærmest umuligt ikke at have oplevet ham som den maniske ( på den ene eller anden måde ) “type”, i netop så mange produktioner at det er til at blive helt forvirret over.

Nu er han så på vej med en til.

Denne, der kommer til at hedde “American Runestone”, er som du må have gættet en dokumentar om den “første” amerikanske “runestone”, der på danske vel kan oversættes til en rune sten, der blev fundet i Minnesota tilbage io 1898, hvor svenske Olof Ohman fandt en sådan.

Dermed – og det er så historien – kunne noget tyde på at vikingerne fandt Amerika et par hundrede år før Columbus, og i det hele taget var sådan ret godt fremme i deres mokkasiner.

Der er stadig en masse viking historie i Minesota - det er der Peter Stormare tager hen for at se om denne Viaplay Original ændrer historien

Blandt de diskussioner Peter Stormare skulle komme ind på, i løbet af de foreløbig to sæsoner, der er indkøbt, er om det hele eventuelt bare er totalt løgn og latin.

Ideen er uanset at finde ud af om der er noget om stenen, hvorfor Peter Stormare, netop rejser rundt i denne stat, for at finde ud af om at det er på tide at gen-skrive historien, eller ej.

Læs også  Operation X: Kræftbørn

Stormare, der her på det sidste har været forbi “The Blacklist” “American Gods”, og sikkert et par spillefilm,. er fra samme region som Olof Ohman.

Så måske han også lige slår et smut til Sverige, for at tjekke om familien har noget sten, der kunne løfte sløret for dette mysterie.

Ideen er ydermere at tale med “scholars” ( lærde i denne rune sten ) skeptikere og endelig “sensationalister”, der – alt i alt – skulle gøre denne rejse til en “humoristisk rejse” uden at en eneste sten ikke bliver vendt ( that leaves no stone unturned).

Serien bliver produceret af Peter Stormare medNina Lund og Glenn Lund for produktionsselskabet Viking Brothers, der tilhører Stormare.

Første sæson er planlagt til at blive på 6 episoder.

Jakob Mejlhede Andersen, Viaplay Chief Content Officer, glæder sig til at serien lander på skærmen.

Der er stadig en masse viking historie i Minesota - det er der Peter Stormare tager hen for at se om denne Viaplay Original ændrer historien

Han siger:

 -Making Nordic history is what Nent Group is all about – we operate the region’s leading streaming service and launch at least 20 originals every year. It’s fitting that Peter Stormare, one of Sweden’s most charismatic global exports, will tell this fascinating story of Scandinavians in America, which will be a compelling addition to Viaplay’s fast-growing documentary offering, slutter han.

Gruppen har tidligere stået bag “Swedish Sin”, “Four Hands Menu”, “Couple Thinkers” og endelig “Superswede”, der ligeledes er dokumentarserier.

Læs også  Nent vil også Sci Fi dog som comedy

Ud over denne serie, har gruppen som altid omkring 50 TV serier på vej, der alle ender på Viaplay, og som efterfølgende bliver solgt ude i resten af verden.

Manden på billede ved siden af Peter Stormare er Christian Gustavsson