DR vil EU lidt mere

Her over det nærmeste stykke tid lover DR, at de vil “bringe danskerne endnu tættere på EU’s betydning og indflydelse på samfundet”.

Konkret ved hjælp af en ny “korrespondent” og en “styrkelse af DR’s digitale EU-dækning”.

Så hvis du går og håber på at Niels Kvale, begynder at tale mere om EU, på TV, er du ret heldig.

Det er nemlig planen.

Niels Kvale bliver nye EU Korrespondent med base i TV Byen - han afløser Karin Axelsson

Han er den nye EU-korrespondent, der sammen med Per Bang Thomsen bliver nyhedsreporter(e) (?) i Bruxelles med særligt fokus på digitale platforme.

Som altid betyder digitalt – også her – at det hele er som det plejer, nu blot suppleret med gentaget indhold på “ikke flow TV”. ( læs på Internet )

Johan Engbo, der er udlandschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter forklarer:

 -DR leverer allerede nu en meget stærk og ambitiøs dækning af EU med fast tilstedeværelse i Bruxelles, men vi vil gerne hæve ambitionerne ved i endnu højere grad at delagtiggøre danskerne i den demokratiske proces i EU og bringe os tættere på unionens betydning og indflydelse på samfundet, starter han og fortsætter.

Niels Kvale bliver nye EU Korrespondent med base i TV Byen - han afløser Karin Axelsson

 -Det betyder, at DR fremover vil gå tættere på arbejdet i det nyvalgte Europa-Parlament og dække de store dagsordner dér, hvor de har eller får konsekvenser for de enkelte EU-lande herunder Danmark. Og gerne inden de endelige beslutninger er truffet i Bruxelles eller Strasbourg. Derudover er det ambitionen, at DR skal være bedst på den digitale dækning af EU. Derfor flyttes en journalist fra udlandsredaktionen i DR Byen til Bruxelles, fortsætter han.

Læs også  Superliga måske på vej tilbage

 -Vi skal i endnu højere grad, end vi gør det nu, dække de væsentlige sager, der er på vej gennem EU-systemet. Hvis vi primært dækker sager og forslag, når de er blevet vedtaget, giver vi ikke folk mulighed for at deltage i den demokratiske proces. Samtidig skal vi i højere grad være til stede både i Europa og Danmark og lave EU-journalistik til både radio, tv og digitale platforme dér, hvor konsekvenserne af den førte EU-politik mærkes og opleves, slutter han.

Niels Kvale, starter i den forbindelse den 1. september, og kommer til at få base i Hovedstaden.

Og nu hvor DR påstår at der er tale om en “opprioritering”, er det altså ikke mandskabsmæssigt, da Niels Kvale blot afløser Karin Axelsson, hvis kontrakt udløber sidst på sommeren.

Men igen.

Niels Kvale bliver nye EU Korrespondent med base i TV Byen - han afløser Karin Axelsson

Hvorfor skulle DR være mindre vilde i deres stramninger end andre mindre lødige medier.

Johan Engbo, fortsætter:

 -Niels skal sikre, at vi laver vores egen, selvstændige journalistik om EU til alle platforme, herunder “21 Søndag”, “Horisont” og digitale magasinformater. Han skal lave konsekvenshistorier både ude i Europa og her i Danmark. Sammen med Ole Ryborg er Niels Kvale den største faglige kapacitet på området, og han kan lave både TV, radio og digital dækning samt analyser og live-dækning, slutter han.

Læs også  DR gentager succes med 1864

Som vi forstår det, fortsætter Per Bang Thomsen med “at dække EU digitalt”, sidst med fokus på valget til Europa-Parlamentet i maj.

Johan Engbo forklarer:

 -Denne opgave har Per løst med meget stort engagement og sikker hånd og med stor betydning for vores EU dækning på dr.dk. Han har både været i Bruxelles og med til samlinger i Strasbourg. Det har medført et meget skarpt nyhedsfokus og hurtigt udkomme med vigtige historier. Samtidig er det lykkedes for Per at lave egen journalistik i kraft af sin tilstedeværelse og lokale kildenet. Dette forsøg gør vi nu permanent med base i Bruxelles, slutter udlandschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.