TV2 prioriterer Relation25

Så blev det Lærke Vindahls tur til at kigge forbi TV2.

Hun var ellers netop så meget DR B&U med Ramasjang og Ultra Fiktion som fokus, at det er svært at tro at hun nu skal være EP på TV2 Fiktion.

Det er ikke desto mindre tilfældet, da Lærke Vindahl, der har akkumuleret 15 års erfaring “fra den danske og engelske film- og TV-branche”, “på tværs af film, TV og digitalt indhold”, skal til at arbejde på TV2.

TV2 Fiktion, der i følge TV2 – her på det sidste – har “gennemgået en kolossal udvikling og er blevet den største leverandør af danske fiktionsserier til voksne”, hyrer Lærke Vindahl som executive producer fra septamber af.

Det er dog ikke hendes chef funktions evner de leder efter.

Det er derimod hendes indsigt i jobbet som producer og producent, som hvilket hun har fungeret i mere end 15 år.

Fiktionschef, Katrine Vogelsang siger:

 -Lærke er en kæmpestor kapacitet at få med på holdet hos TV2 Fiktion. Udover hendes strategiske styrke, dejlige gemyt og store erfaring med mange genrer og formater glæder jeg mig over Lærkes erfaringer med at tænke fiktion i varierede produktionsformer og med forskellige økonomier i spil. Samtidig har Lærke erfaring med at fange interessen hos et yngre publikum, som er en af de udfordrende opgaver, vi skal løfte, slutter Katrine Vogelsang og løfter dermed sløret for at TV2 vil til at prioritere lidt yngre seere.

Læs også  Prøv nu lige at forstå de unge seere

Lærke Vindahl har en bachelor i kommunikation og audiovisuel produktion, som hun har hentet på London Metropolitan University, suppleret med en uddannelse som producer på The National Film and Television School i England.

Lærke Vindahl supplerer:

 -Det er en super spændende tid at komme ombord hos TV2 Fiktion, der har markeret sig som storleverandør af fortællinger, der samler bredt og på tværs af alder. Jeg glæder mig samtidig helt vildt til – sammen med resten af fiktionsteamet – at udvikle flere tilbud til den unge målgruppe, som TV2 har stort fokus på under overskriften Relation25, slutter hun.

TV2 har hapset Lærke Vindahl fra DR BogU - der så har hapset Marlene Boel fra TV2 Østjylland

Tilbage på DR B&U var det Lærke Vindahl der udviklede og implementerede “en ny strategisk retning for afdelingen og for indholdet”, konkret i form af “Ramasjang redder Verden” og “BaseBoys” samt “Skyldig”.

Hun har tidligere været ansat på We Love People og Made By Us. 

Tilbage på DR – imorgen – hedder den nye chef Marlene Boel, der nu kommer til at stå i spidsen for DR’s B&U-afdeling i Aarhus.

En tjans hun får sammen med Johanne Bagge.

Hun starter ligeledes først engang efter sommerferien.

Marlene Boel kommer fra et job som indholdschef på TV2 Østjylland, hvor hun havde ansvaret for 30 journalister, fotografer og redaktører, og dermed skulle udtænke nye måder at realisere “stationens indholdssatsninger og journalistiske digitale for produktion”.

Læs også  DR er ung på Folkemødet

Signe Aggerholm, der er ledende redaktionschef for DR Børn og Livsstil, siger:

 -Marlene Boel kommer til et B&U, som allerede er rigtig langt med den digitale omstilling, og som står solidt på en række stærke brands, som for eksempel “Ramasjang Redder”, “Mini MGP”, “Ultra Nyt” og “MGP-showet” – bare for at nævne nogle stykker. Vi har selvfølgelig blikket stift rettet mod, at DR Ultra skal lukke som flow-kanal til nytår, og én af B&U’s største opgaver bliver at få hele den målgruppe med over på de digitale platforme. Heldigvis er vi allerede godt på vej, starter hun og fortsætter.

 -Derfor ligger der mange spændende nyudviklinger forude, og dem er jeg sikker på, at Marlene vil kunne iscenesætte dygtigt. Hun er fler mediel helt ind til benet og har stor forståelse for, at det kræver noget nyt af indholdet at indfange et dansk barn anno 2019. Ét af dem er at få børnene mere inddraget i processen og være medskabere, som vi for eksempel har gjort det i serien “Børns fantastiske fortællinger”. Den er altid meget populær i Ramasjangs app og er blevet det med en ekstremt enkel, men meget brugerrelevant idé, slutter hun.

Selv siger Marlene Boel:

 -Det er på mange måder et drømmejob at få lov til at arbejde med en så vigtig strategisk målgruppe og i selskab med de allerdygtigste til lige præcis at lave verdensklasse-børneindhold. Jeg glæder mig til at styrke og udvikle B&U, så vi fortsat spejler børnelivet i alle dets mangfoldige former og engagerer og styrker børnene, så de kan opbygge relationer og blive klogere på sig selv og hinanden. B&U´s indhold er udgangspunkt for samtaler, leg og læring i mange børns liv, og det forpligter i en tid, hvor store internationale aktører ønsker at spille en større rolle, når det gælder børneindhold. B&U har en flot og respektindgydende tradition for formidling til børn og unge, og jeg ser det som et stort privilegie at få lov til at føre den arv videre, slutter hun.

Læs også  Ingen rykker som Charlie