Free Meek – endnu en dok serie

De nye streamtjenester, ser ud til at være blevet inspireret af HBO, der de sidste mange år har skabt den ene ofte foruroligende dokumentar film efter den anden.

Således også Amazon Prime, der – håber på  – at mange flere vil se med, bare tjenesten tilbyder nok relevant indhold.

Og selv om at vi på ingen måde (?) har et retssystem, der konsekvent “mishandler” og nedgør en bestemt del af befolkningen, er der formodentligt en del paralleller nok mellem “Free Meek” og hvad der sker her i landet. ( og andre steder ude i verden )

Amazon Prime på vej med dokumentar serie - ligner en trend når alle streamere slipper sådanne serier

Dokumentarfilm folket vil uanset kunne se med, og nikke samtykkende om at der her ser ud til at være tale om en spændende og – i særdeleshed – velproduceret dokumentar, der får premiere engang denne sommer.

Vi erkender i den forbindelse ikke at kande specielt meget til “Free Meek” sagen, der – omvendt – ser ud til at være en af de begivenheder hvor den sorte del af USAs befolkning for alvor stod sammen om en sag.

Idag, under USAs nuværende præsident er det jo blevet “hverdag” at der dagligt bliver skudt en – eller flere – sorte mænd, alene fordi politiet føler sig truet, hvorefter de skyder dem 35-55 gange på 10 sekunder.

Læs også  Den næste Rome serie er på vej

Absolut uden konsekvenser.

Tilbage på Amazon Prime, er det omvendt oplagt at vi nu kan se en trend.

Streamere som Netflix og Amazon, der begge udvider som gale, ser ud til at have besluttet at de – også – vil tilbyde “non-fiktion”, typisk i form af “dramatiseret” virkelighed.

I erkendelse af at disse størrelser ikke gør noget uden at have undersøgt markedet, må man formode at streamtjenester, der tilbyder “store dokumentar serier” og film, scorer nogle kunder.

Amazon Prime på vej med dokumentar serie - ligner en trend når alle streamere slipper sådanne serier

Med andre ord flytter dokumentar – film stadig seere, hvorfor det – måske – var på tide at der også her i landet blev satser “mere” på denne type indhold.

Svenskerne, og dermed ViaPlay, har – her de sidste par år – fulgt op på denne t4rend, med alt fra historier om pornokonger til tennis helte.

I skrivende stund kan vi ikke huske om der er en ViaPlay “Abba dokumentar” ude.

Er det ikke det, må man formode at den snart kommer.

Tilbage på Amazon Prime, lover de forresten en sommer fuld af nyt indhold, der skal få deres kunder til at vælge at se – lidt mere – på denne tjeneste, og – vel sagtens – sælge den til venner og bekendte.

Ikke svært når denne tjeneste vælger at få produceret indhold som “Free Meek”, der såmænd har Meek Mill med på rollelisten, ganske som Jay Z også kigger forbi.

Læs også  Når Playout ikke længere er en TV kanal