NEP køber HDR og dominerer nu OB markedet

Her sent igår, kom der så den pressemeddelelse vi alle havde hørt rygter om, i et par uger.

Nemlig den, der kunne fortælle at NEP har købt HDR.

Dermed er der reelt kun en enkelt OB flåde tilbage i landet, heldigvis med et par mindre – men hurtige og ret heldige – undtagelser.

Som eksempel, kunne man ved sidste valg, se et utal af HDR vogne ved Christiansborg, og ude ved de enkelte parti “fester”.

NEP har netop købt HDR i hele Norden - dermed er der nærmest kun NEP tilbage til sport underholdning og store events

Derude, og såmænd også inde ved Borgen, var det dog også muligt at se biler fra Minitech, OB Tech, netikka broadcast, og naturligvis TV2 East.

Det forandrer dog ikke at NEP har købt HDR, der i deres selskabs form var svenske.

Dette fordi at der – såmænd – var mere end “bare” HDR, i “HDR Group”.

Der var nemlig også en række faciliteter, der snart kommer til at bære et nyt brand, NEP.

Aftalen, der reelt faldt på plads tilbage til den 17. juni. bliver først offentligt kendt nu, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at en række aftaler først skulle falde helt på plads.

Altså efter at selve købs aftalen var indgået.

Det er i den forbindelse ikke kendt, hvor store beløb vi taler om, men det er pænt sikkert at Nordens nu absolut største OB og lidt til flåde, har betalt et heftigt beløb for at kunne købe HDR helt ud af branchen.

Læs også  BBC efter Brexit

Igen.

NEP har netop købt HDR i hele Norden - dermed er der nærmest kun NEP tilbage til sport underholdning og store events

NEP er effektive som altid, og har derfor allerede produktions -aftalerne på plads for Q3 og Q4, samtidig med at de “lover” at den juridiske del falder på plads i det sene halvår, også.

Årsagen til at det tager lidt mere tid end deres effektive booking, er at det svenske konkurrenceråd ( the Swedish Competition Authority ) skal godkende købet, da der jo bliver tale om en pænt heftig dominans på OB området.

Også i Sverige.

Folk der ikke kender HDR, kan ikke vide at dette selskab reelt “kun” er fra 2007, men som det til trods har mere end 100 ansatte, der producerer/ leverer til kunder ( broadcastere og større virksomheder ) OB vogne, kameraer mandskab og mere til “live sports”, “underholdning” og “broadcast” i Sverige, Norge og i Danmark og i Finland. 

Købet af HDR, er en del af NEP udtalte strategi der handler om at blive “the world leader in Broadcast Services and Media Solutions”, der begynder at ligne en sandhed her i Norden, med overtagelsen af HDR.

Detalaljen i den forbindelse er at HDR var bygget op omkring hvad de selv kalder for “broadcast centers”, der – som du måske er klar over det – inkluderer studier i både København og i 

Stockholm.

NEP har netop købt HDR i hele Norden - dermed er der nærmest kun NEP tilbage til sport underholdning og store events

Aftalen ser ud til at inkludere “access to an even more robust set of outsourced, end-to-end solutions supported by a deeper pool of skilled engineers and technicians”, hvilket ser ud til at betyde at free lancere, og fastlancere hos HDR, ser ud til at blive ved med at gøre hvad de er bedst til.

Læs også  Serier på SeriesMania2020

Mike Werteen, Global President, NEP Broadcast Services siger:

 -This acquisition will be great for our clients in Europe and globally, starter han og fortsætter.

 -Adding HDR’s resources to NEP’s gives us the ability to offer the “best of the best” in innovative technical solutions, talent and resources, led by strong local management teams, slutter han.

Paul Henriksen, President of NEP Europe, supplerer:

 -This is a great cultural fit, starter han og fortsætter.

 -Our organizations share similar values and are founded on service-oriented cultures that are centred on delivering exceptional results through innovative solutions. We have a great deal of respect for HDR’s work and their team, slutter han.

Mats Dahlström, CEO of HDR er også glad.

Han siger:

 -I’m proud of what we’ve accomplished in only a little more than a decade, starter han og fortsætter.

 -We’re excited about joining the NEP Worldwide Network as the next step in our evolution. Being a part of a high-quality organization will be a tremendous benefit to our staff and our clients, slutter han.

Købet af HDR, betyder at alle HDR faciliteter skifter navn til NEP, efter en “brief transition period”

Læs mere om NEP her.

Læs mere om HDR her.