TV2 siger farvel til en TV løve

TV2 sagde igår og dagen før endeligt farvel til deres nu tidligere administrerende direktør Merete Eldrup, og klappede hende – ikke overraskende – ud af døren med netop så høje klapsalver at ingen kunne være i tvivl om at de mente det.

Og det er ærligt talt også en rigtig god grund til.,

Hun har da om nogen fået TV2 ind år 2000. Og dem med netop så meget fart på, at DR, seere og alle andre ofte har tabt pusten, mens TV2 igen bestiger Muur, uden at pruste.

TV2 sagde i denne uge farvel til deres løvinde af en leder der bliver afløst af en ny der brænder ligeså meget for hele TV2

Merete Eldrup har kort fortalt – også – fået TV ind i dette årtusind.

I en evig kamp med streamere der – reelt – tilbyder noget andet, og typisk mere “ungt” har den nu tidligere administrerende direktør Merete Eldrup, stædigt holdt fat i at der jo også er andre kunder og seere end “de unge”.

Faktisk så mange at hun kan sige farvel til det stærkeste TV2 nogen sinde.

Koncernen bag TV stationerne og alt det andet, har nemlig aldrig haft det bedre.

Sådan ser det i hvert fald ud, udefra.

Bevares, der er lidt knas med seertal, og der bliver ikke solgt lige så mange reklame pladser som tidligere.

Udviklingen har det til trods ikke kunne få TV2 til end at bøje nakken.

Koncernen har under Merete Eldrups ledelse fortsat med at tjene flere penge, og udvide alle de steder hvor det har været relevant.

Læs også  TV2 på vej med bunker af drama
TV2 sagde i denne uge farvel til deres løvinde af en leder der bliver afløst af en ny der brænder ligeså meget for hele TV2

Et af de steder, er naturligvis i forhold til TV2 Regionerne, der ganske som hovedkanalen er udfordret af at de unge måske streamer lidt mere end før.

Igen.

Hvis man så bare satser på alle de andre, går det nok.

og med lidt held, kommer de unge forbi – og bliver hængende – når de bliver voksne nok.

Lone Sunesen, der er TV Midtvest – direktør sagde:

 -Du er vellidt og respekteret af alle dine regionale fætre og kusiner, og du vil blive savnet. Du har forstået, at i en ny medietid – hvor alt er på spil, alle eksperimenterer, og vi søger alle nye digitale veje – må vi aldrig glemme, hvor vi kommer fra. Du har set, at TV2 og TV2 Regionerne kan noget helt unikt sammen, og det er din arv, at det samarbejde er kommet højt op at køre. Vores samarbejde er måske endda TV2s stærkeste trumfkort i en ny medietid, startede hun og fortsatte.

 -Merete, din dør har altid været åben. Du har lyttet, du har forstået os, og du så TV2 Regionernes betydning for TV2-familien. Det er din fortjeneste, at vi er kommet dertil, hvor vi er i dag. Resultatet taler for sig selv, for aldrig før i TV2s historie har der været så mange indslag og programmer fra TV2 Regionerne. Og den største vinder er danskerne, for de får meget mere godt kvalitetsindhold fra hele Danmark, sagde 

Læs også  Upopulært TV2 salg spøger fortsat
TV2 sagde i denne uge farvel til deres løvinde af en leder der bliver afløst af en ny der brænder ligeså meget for hele TV2

Anne Engdal Stig Christensen, der overtager efter Merete Eldrup, var blandt dem der sagde tak og farvel.

Hun sagde:

 -Du går ud ad døren og forlader TV2 med kærlighed fra hele huset. Det er eminent gået!, sluttede hun og blev suppleret af bestyrelsesformand Jimmy Maymann.

Han sagde:

– Merete har skabt historisk gode økonomiske resultater i de seneste år, og samtidig har hun et stort hjerte for det indhold, der skal være drivende for forretningen. På den måde får Anne Stig det økonomiske fundament, der skal sikre fortsat relevans for så mange danskere som muligt og sikre, at vi kan skabe nye ting på nye platforme. Mange tak for en meget flot periode hos TV2, som du, Merete, efterlader i bedste velgående, sluttede han.

Anne Engdal Stig Christensen fortsatte:

 -Indførelsen af abonnementsbetaling på hovedkanalen bliver med rette fremhævet som dit svendestykke i din regeringstid. Personligt synes jeg dog, at det er et lige så stort svendestykke, at du begyndte genskabelsen af TV2-kulturen, der var noget flosset i kanterne efter din forgængers kortvarige pitstop, forklarer hun videre:

 -En TV2-kultur, hvor alle medarbejdere er vigtige, hvor direktøren er i gulvhøjde og øjenhøjde med såvel receptionisten som reklamesælgeren, sportskommentatoren, nyhedsjournalisten og programredaktøren. Medarbejderne her på TV2 har været utroligt glade for dig, Merete, sluttede hun.

Selv sagde Merete Eldrup.

 -Jeg har tidligere troet, at det med TV2-familien og TV2-ånden var lidt overvurderet, men der findes en særlig “Vi finder ud af det”-kultur på TV2. Foruden de økonomiske, digitale og seermæssige resultatet er jeg nok mest glad og stolt over, at vi sammen har genfundet TV2-kulturen og båret den med over i en ny verden. Den ånd, som gør, at vi kan udkomme, som vi gør, at vi har respekt for hinanden, at alle spiller en rolle og er vigtige i teamwork, at vi bakker hinanden op, og at vi har mere fokus på at skabe løsninger end på at finde problemer. Det er samtidig en af de ting, jeg har sværest ved at forlade, startede hun og fortsatte.

Læs også  TV2 ejer mandagen

 -Det blev ved lige til den dag, hvor min afløser blev udpeget ( tilkendegivelser fra medarbejdere, der opfordrede hende til at fortsætte hos TV2.). Der lød et kæmpe lettelsens suk på TV2, og medarbejderne ændrede tilgang: “Det er trist, du forlader os, Merete – men hej, hej”. Så lærte jeg på den hårde måde, at ingen er uundværlig, sagde Merete Eldrup og fortsatte:

– Anne Stig er et godt og rigtigt valg. TV2 er en værdibaseret virksomhed, og det kræver både stort hjerte og stor hjerne at lede denne virksomhed. Anne har begge dele, og hun kan køre TV2 på sin egen – og lige så gode – måde som mig, sluttede hun.