61 timers mindre DR TV om dagen

Faste brugere af DR kan se frem til at bruge op imod 22.500 færre timer om året foran deres TV.

Det er nemlig det antal sendte timer DR forventer at spare væk på deres indholdsproduktion, hvilket – som du fornemmer det – ligner et interessant eksperiment.

Det store spørgsmål er nemlig om DR bliver “glemt”, nu hvor vi kan se frem til at se 61 timers mindre DR om dagen.

Enkelte vil jo have bemærket at der er andre aktører på markedet, og at disse ingen problemer har med at producere og sende indhold.

Enten som Flow TV, eller som “arkiv”, der – i mange tilfælde – har premiere nu og her.

Tallene, der kommer fra DRs “anden spare runde”, inkluderer en totalt nedsabling af DR K, DR Ultra og DR 3, der måske ikke bliver jævnet med jorden, men som omvendt begynder at ligne en total nedsmeltning.

DR skal spare på indholdsproduktioner for noget der ligner 720 millioner kroner om året - det bliver realiseret i 2020

Det er dog ikke kun de 22.500 timers færre TV oplevelser vi kan se ferm til.

DR skal jo også spare på radioen.

Som eksempel kommer lukningen af P8 til at betyde at jazz, nu ikke længere er en del af DRs tilbud.

Eller rettere.

Der bliver fortsat sendt 310 timers jazz om året på P2.

Læs også  EBU ærgelig over udviklingen med DR

En mindre nedgang i prioriteringen af denne type musik på 8.730 timersårligt.

Fase to DRs besparelser er med andre ord væsentligt mere blodige – specielt for medarbejderne – der må forventes at følge efter besparelserne via massive fyringer.

Planen er indtil videre at lukke og slukke for netop så meget indhold fra engang i januar 2020, med mindre at den nye regering mener at der skal ske noget andet.

Maria Rørbye Rønn siger til Politiken:

 -Vi har gennemført de første besparelser, men de fulde konsekvenser har brugerne ikke mærket endnu. Her er det vigtigt, at både de og bestyrelsen bliver orienteret om betydningen af, at vi skal ophøre med at sende mange tusind timers radio og tv, slutter hun.

Før de heftige besparelser på indholdsproduktionen bliver realiseret, der – som vi forstår det – svarer til indhold for i omegnen af 500-720 millioner kroner ( det beløb DR skal spare årligt, for at efterleve medieforligets “krav” ), går der dog nogle måneder, hvor den nye regering kan “nå at redde DR”, da der jo går et stykke tid før de heftige besparelser bliver implementeret.

Indtil videre har DR ikke meldt “officielt ud” at det er disse besparelser der bliver effektive fra årsskiftet.

Omvendt er Politiken i besiddelse af et såkaldt bestyrelsesnotat der nævner disse tal, hvilket – lækket eller ej – tyder på at det så vilde besparelser DR er på vej imod.

Læs også  DR vil EU lidt mere