London gik 8K

I takt med at forbrugerne investerer i 4K TV, og tjenester – typisk streaming – der kan levere indhold i netop 4K, er produktionsmiljøet nødt til at følge med.

Ud over at skulle kunne levere noget der har en højere opløsning, end den seerne har derhjemme, er det jo også på sin plads at tænkte lidt på fremtiden, og producere i en kvalitet der kan leve på hylderne i et par år.

Noget “The Look”, der er en London baseret post production facilitet, har tænkt lidt over.

Derfor har de netop opgraderet til hvad der må siges at være “næste niveau”, konkret et par Grass Valley Rio platforme.

Folk der ikke kender disse, kan ikke vide at der er tale om – noget nær – det lækreste “high performance online editing og post production system”, du kan forestille dig.

De 6 arbejds stationer, The Look har investeret i, kan alle håndtere et “utal” af simultane 4K strømme, ganske som det også er muligt at håndtere en pose 8K playback spor.

The Look brugte sommeren på at opdatere 6 suiter til 8K i herlig netværket Dolby Vision

Rio platformen er – fokuseret – mod Dolby Vision, hvilket har været relevant for The Look, der (?) primært leverer indhold der efterlever netop Dolby Vision standarderne.

Det betyder – cirka – at de poster i 8K, og leverer i 4K og HDR, der – naturligvis – kan deles på netværket, hvis den ene suite skal fortsætte arbejdet, efter en anden suite, der er på vej ind i et nyt projekt.

Læs også  Ny stativ serie fra Sachtler

Specs orienterede kan i den forbindelse konstatere at det såmænd ikke kræver verdens hurtigste computer at komme igang med 8K.

Grund konfig er således “bare” en 2x Intel Xeon E5-2687W v3 på 3.10 GHz maskine, der – dog – skal være udstyret med 10 cores/20 threads og 256 kb L2 cache – per core, suppleret af 25 Mb L3 cache.

På et motherboard der kan håndtere 2x 9.6 Gb/s QPI link through put

Desværre for de budgetorienterede skal der også lige monteres emn Supermicro Superserver 7048GR-TR, på maskinen, før Rio fungerer.

Herfra går det ikke overraskende amok.

En Rio i grund konfig er udstyret med 8x 8 Gb 2133 MHz REC ECC DDR4 og et par Raidede 240 Gb SSDer suppleret med et par – ligeledes Raidede – 480 Gb SSDer ( til lyd arbejde ) 

For at kunne håndtere billederne og de vilde datastrømme skal der monteres ( det har Grass Valley klaret når du modtager din ) et NVIDIA Tesla P100 12 GB (GPU processor) image processing kort, et NVIDIA Quadro K620, og endelig 2x RS-422 VTR control ( der er mere, hvilket understreges af at der er indbygget en dual redundant 2 kW PSU i kassen.

Og nu hvor The Look, har investeret i 6 kasse, har du gættet det.

Læs også  JPEG XS er smart i forhold til UHD

De bruger op imod 12 KW i timen, året rundt.

Omvendt kan de gøre ting med 8K, som de fleste end ikke tør drømme om at gøre i HD.

Thomas Urbye, chief executive officer and senior colourist at The Look siger:

 -Evolving to support Dolby Vision and future-proofing our facility to prepare for 8K is a key part of our strategy as we deliver the high-end results clients expect from The Look. Rio helps us meet all of these requirements and more while delivering flawless quality with fast turnaround of HDR deliverables, starter han og fortsætter.

 -Our clients increasingly expect all episodes in a series to remain live right up to final delivery. With the upgraded Rios we can play 4K video in real-time and share any project to any machine in just a few seconds using Rio Connect. Grading can now happen without any rendering, so clients don’t have to wait to watch clips. With nearly the entire pipeline going through Rio, we can now meet even the tightest deadlines, slutter han.

Som pointeret er Dolby Vision vigtigt for The Looks kunder.

Derfor er hele Rio systemet/netværket hængt op på en Dolby CMU box, så det er muligt at kaste alle relevante detaljer ned i den enkelte fil, så – for eksempel – nye Dolby Vision kompatible paneler – kan vise de flotte billeder, – næsten – som de så ud i suiten, via den XML fil, der er den nyeste måde at gemme data i output filen ( masteren ).

Læs også  Avid Pro Tools er tilbage

Katsushi Takeuchi, vice president and general manager, Editing Systems, Grass Valley, supplerer:

 -Rio is a hallmark for the highest quality post production and finishing – from its real-time performance to its complete, integrated toolset and ultra-fast workflows. The Dolby Vision and color grading enhancements were fundamental to The Look, making it an attractive solution for its studio that enables them to deliver top-level quality for major projects. The Look is a perfect example of how Rio enables post houses to meet the need to evolve their workflows in a changing mediascape and we are proud to support them in delivering the highest standards, slutter han.

Her lidt om systemet, som vi erkender ikke at kende prisen på.