Teradek 4K Bolt ude i august

Enkelte specielt inviterede ser ud til at have fået lov til at se og pille ved en kommende Bolt 4K, der som med tidligere modeller fra denne producent, er af typen “Zero-Delay”, hvilket kan tages pænt bogstaveligt, da der – som regel – blot er 30-40 milli sekunder, eller omkring en frame eller 2 frames forsinkelse, fra ( typisk )  kamera, til modtager.

Og nu hvor Bolt ofte leverer netop så god en kvalitet at det nærmest kan bruges som “det vi optager”, er det altså en herlig nyhed at Teradek Bolt 4K nu begynder at ligne en virkelighed.

Det er forsat lettere uklart hvornår det bliver muligt at investere, ganske som det heller ikke er kendt hvad prisen bliver.

Teradak Bolt er nu nået til trådløs 10 bit 422 4K DCI - kvaliteten burde være god nok til produktion - eventuelt i 1080P

Det er dog ikke urealistisk at gætte på at enheden vil blive vist frem på IBC2019, som et “færdigt produkt”, der derfor også vil have en pris.

Enheden er i den forbindelse allerede blevet “testet” af venlige mennesker, der – sjovt nok – oplevede at det hele nu er meget bedre, nu hvor de kunne bruge en Teradek Bolt 4K gratis i produktionen i et par uger.

Som vi forstår det, starter Bolt 4K “et andet sted”, end de sædvanlige “Bolts”.

Mindste model ( det også kan vise sig at være topmodellen ) er en Bolt 4K 1500 Transciever ( sender ), der som tallene på Bolts altid “betyder” har en 1500 fods radius, hvilket ( cirka ) svarer til 500 meter.

Læs også  LiveU går 5G

Nyheden skulle være født med evnen til at kunne multicaste til op til 6 Receivers (modtagere).

Det er en forbedring i forhold til sidste generation, der “kun” kunne sende til 4 modtagere.

Teradak Bolt er nu nået til trådløs 10 bit 422 4K DCI - kvaliteten burde være god nok til produktion - eventuelt i 1080P

Det er dog langt mere det signal der bliver sendt fra enheden, der er spændende.

Her skulle der nemlig være tale om et ( op til  ) 10-bit 4:2:2 signal der kan streames/sendes i op til 4K DCI, hvilket altså er 4096×2160.

Og da der er support for både 4K DCI i op til 60 fps via 12G SDI eller HDMI 2.0, er enheden altså pænt voldsom.

Dermed er vi til bage til “testen”, hvor det skulle have vist sig at de 10bit i 422, ser rigtigt godt ud i 4K DCI.

Og at signalet – ikke overraskende – ser endnu bedre ud end forgængeren, der jo også kun var 1080P.

Igen.

Dem der testede vurderer at 4K versionen selv i 1080P ser “bedre ud” end de modeller der er født til 1080P.

Der skulle også være mindre støj, og andet, der kunne være et problem.

I princippet kun detaljer der betyder noget hvis du vil optage de 4K DCI der kommer ud af modtageren.

Som almindelige “viewer” til instruktøren, eller lyset, er det – måske – mindre vigtigt at billedkvaliteten ikke er helt ukomprimeret.

Læs også  Sony NAB nyt

Omvendt er der nu fuld support for detaljer som HDR monitoring, hvilket betyder at det er – forbandet tæt på – muligt at se det færdige resultat over en trådløs modtager, uanset hvor i verden der produceres.

Oplagt relevant på tungere produktioner og high end reklamer.

Konkret er der support for HDR10, PQ, og HLG, suppleret med Timecode og metadata, for nu blot at nævne et par features.

Når det er på plads er det pludselig oplagt at give DIT’en eller “on set graderen” får et signal, så det rent faktisk er muligt at gøre produktionens enkelte scener – næsten – færdige på loacation.

Eller – som det ses herhjemme – til at montere på fremskudte kameraer, kraner eller på Cam Rails.

Der skulle i samme omgang komme en ny Teradek Bolt IOS App, hvilket – vist nok – betyder at android endnu engang bliver ignoreret.

Omvendt ser det nu ud til at du rent faktisk kan bruge den til noget.

Det skulle i den nye ( kommende ) version blive muligt at se afstand, og se om signal styrken er god nok, ganske som parringen nu kan forestås i selve App.

Som vi læser det, bliver det muligt at uploade 3D LUTs og andet via telefonen nu. ( det var vist muligt fra computer tidligere )

Læs også  En presentation switcher

Enheden, der ikke rigtigt har været omtalt her i Europa, skulle ramme markedet i august.

Igen.

Et bud herfra, er at du formodentligt først kan få den demonstreret på IBC2019, og at den reelt først er til at få fingre i engang efter messen.

Du kan læse mere om nyheden her 

hvor “køb nu knappen” fortsat ikke fungerer ( derfor ingen priser )

Her en promo