DR justerer videre på programfladen

Seere der har ledt efter et folkeligt og – sådan lidt hyggeligt – talkshow for politikere, der kunne pointere deres politik uimodsagt på TV, har formodentligt længe fulgt “Det Politiske Talkshow”.

Formatet har levet i et stykke tid på DR2, med Mette Vibe Utzon, som vært.

Det gør det ikke mere.

Hun skal tilbage på “Orientering”, der er et radioprogram på P1, mens “Det Politiske Talkshow” både skifter kanal og vært.

“Det Politiske Talkshow” flytter nemlig over på hovedkanalen, hvor faste seere af formatet kan glæde sig til at Johannes Langkilde nu er vært på formatet.

En rolle han indtager den 15. august, hvor formatet får premiere på DR1, lige efter TV Avisen, hver torsdag klokken 21.55-22.30.

Det Politiske Talkshow flytter fra DR2 til DR1 - og får ny vært ind kommer Johannes Langkilde ud går Mette Vibe Utzon

Og modsat tidligere bliver det nye format nu sendt live, hvilket – burde – betyde at der bliver mindre tid til at gå politikerne på klingen, mod at det hele bliver lidt hyggeligere.

Morten Tvegaard, der er redaktionschef for politik i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, forklarer:

 -Vi har et oprigtigt ønske om at forstå dansk politik og de visioner, der ligger bag, bedre, og derfor er programmet renset for skænderi og mudderkastning, starter han og fortsætter.

 -Ambitionen med “Det Politiske Talkshow” er at lave et bredt program om politik for alle danskere, hvor vi prøver at blive klogere på forskellige politiske holdninger. Vi har et oprigtigt ønske om at forstå dansk politik og de visioner, der ligger bag, bedre, og derfor er programmet renset for skænderi og mudderkastning. Gæsterne må meget gerne være uenige og holdningerne må gerne brydes, men det sker i en god tone, hvor man som seer gerne skal føle sig i godt selskab, slutter han og pointerer at “Det Politiske Talkshow” også er et “program mod politikerlede, der skal vise politikerne som seriøse mennesker, der er drevet af, at de af et ærligt hjerte gerne vil forandre verden”.

Læs også  Alt du snart ikke kan se hos YouSee

Han fortsætter:

 -Flytningen fra DR2 til DR1 skyldes flere forhold. Dels at “Det Politiske Talkshow” er et bredt program, som på mange måder passer bedre til DR1, dels at sendetidspunktet blev ledigt efter lukningen af “Langt fra Borgen” før sommerferien.

Folkekære Johannes Langkilde, der ellers plejer at være til at finde på TV Avisen, fortsætter naturligvis der.

Nu blot med det twist at han også skal lave “Det Politiske Talkshow”, som han er “udlånt til resten af året”.

Formatet er ikke planlagt til at leve længere, med mindre at det bliver besluttet.

I første program, der som pointeret bliver sendt live imorgen, kan seere se frem til Jakob Ellemann-Jensen, Karsten Hønge og Astrid Krag.

Vi har fundet en video på Facebook, der pænt præcist viser hvordan det “Det Politiske Talkshow” fungerer i det tidligere format.

Se den video her.

Det politiske talkshow / DR2

Alle har set Uffe Elbæk danse – men har du nogensinde set statsministeren? I det Politiske Talkshow talte Mette Vibe Utzon med Lars Løkke Rasmussen, Uffe Elbæk og Peter Kofod om valgkamp og akavede øjeblikke.

Slået op af DR2 i Lørdag den 11. maj 2019