Discovery køber licens til Top Gear

Folk der ikke kan få biler nok og som er vilde med Kanal 5, kan glæde sig over at kanalen laver en lokal version at det “internationale bilhit Top Gear”.

Vært på formatet bliver Felix Smith, og Dar Salim samt Jesper Carlsen, der er tidligere racerkører.

Dermed kan seerne se frem til en lokal version af BBC Studios Nordics formatet “Top Gear”.

Lokal producent bliver Nordisk Film TV og deres ejere Banijay Group, der går i optagelse tidligt i september, med planer om at gå i luften engang i foråret 2020 på Kanal 5.

Discovery har købt Top gear til lokal produktion i Skandinavien - Nordisk Film TV klarer den side af sagen

Felix Smith siger:

 -“Top Gear” er mit alltime yndlingsprogram, og jeg var ikke to sekunder i tvivl om, at det her skulle jeg lave. Jeg har interesseret mig for biler lige så længe, jeg kan huske og et af mine mål i livet er at prøve at køre så mange forskellige biler som muligt. “Top Gear” passer perfekt ind i den ambition. Jeg er stolt og lykkelig over at få lov til at drøne Skandinavien rundt med to gode venner i nogle af verdens fedeste biler. Det er svært for mig overhovedet at kalde det et arbejde, slutter han og bliver suppleret af Dar Salim. 

Han siger:

 -Jeg er ikke lige så erfaren en kører, som mine to medværter, men jeg elsker fart og har altid gjort det. Det har aldrig været et fokus for mig i mit liv, men åbenbart altid været en naturlig del af det. Jeg har trods alt fløjet flyvemaskiner, sejler speedbåd, kører motorcykel og hurtige biler, siger Dar Salim og ser frem til de prøvelser “Top Gear”-værterne altid bliver udsat for, starter han og fortsætter.

Læs også  De royale i 4K

 -Jeg glæder mig meget til, sammen med Felix og Jesper, at køre de forskellige udfordringer produktionen finder på. Men Jesper er jo racerkører, og Felix er en semiracerkører-tosse med et bilmærke tatoveret på armen, så sandsynligheden for baghjul er desværre ret stor. Men jeg lover at give dem kamp til stregen, slutter han.

Den mest erfarne kører i feltet, er dermed Jesper Carlsen, der er “tidligere racerkører”, der – måske – skal være den hemmelige (?) “The Stig”, der ikke er hemmelig længere.

Hans normale job er som “Relation Manager” for Kevin Magnussen.

Han siger:

Discovery har købt Top gear til lokal produktion i Skandinavien - Nordisk Film TV klarer den side af sagen

 -Jeg elsker biler og er egentlig ret nørdet omkring dem. Jeg finder stor nydelse ved at køre gode biler, som nærmest taler til og kræser for chaufføren. Når jeg sætter mig i en lækker bil, kan jeg sjældent skjule min begejstring. En kraftig motor og nogle lækre detaljer, så er jeg solgt, lyder det fra Jesper Carlsen, som også har svært ved at skjule sin begejstring over at få lov til at lave “Top Gear”, starter han og fortsætter.

 -“Top Gear” er for mig et helt specielt program. Egentlig kunne jeg godt have lidt bange anelser omkring at medvirke, men opbygningen og den måde det er sat sammen på gør, at det er i helt trygge hænder, og man skal være godt dum, for at sige nej til at være med på sådan en rejse, slutter han.

Læs også  Singletown rammer Discovery til efteråret

Dermed er det snart tid til det ultimative “drengerøvs program” på Kanal 5.

Christian Kemp, CEO for Discovery Networks Danmark forklarer investeringen:

 -Det her er ikke kun godt nyt for Kanal 5, men i den grad også for enhver dansk seer med hang til biler og god underholdning. “Top Gear” har vist sit værd verden over og er et format, der passer til Kanal 5’s DNA, som en superbil passer til en bugtende bjergvej i solnedgangen. Kanal 5 laver underholdning, der kan mærkes i maven, og vi er ikke bange for hverken fart eller for at tage vores seere igennem en følelsesmæssig rutsjebanetur. Det samme kan siges om “Top Gear”, slutter han og bliver suppleret af Eivind Landsverk, Nordic Programme Director, fra Discovery Networks Nordics.

Han siger:

 -Vi glæder os over at få det privilegie at skulle lave lokale versioner af et af verdens mest kendte underholdningsformater. Hos Discovery er det vores ambition at styrke folks lidenskab, og biler er en af hjørnestenene i vores underholdningsprogrammer. Når det er sagt, ligger “Top Gears” magi i showets evne til at tiltrække ikke kun superfans af biler og motorer, men også dem, der ikke kender forskellen på en Lada og en Lamborghini, slutter han.

Discovery Networks Nordics er ydermere på vej med andre lokale versioner i Sverige og i Norge, der sagtens kunne tænkes at blive optaget synkront med den danske version.

Læs også  DR ungdomsserie med tungt emne

Det eneste der er kendt omkring location, er at Nordisk Film TV – blandt andet – skulle være på vej mod “den jyske vestkyst”, og på vej ud i “resten af Skandinavien”, hvilket – sagtens – kunne betyde at enkelte segmenter optages på 3 sprog, til ligeså mange markeder.

Som vi forstår det, er der først nu at BBC Studios ( Nordics ) tillader at formatet produceres i lokale versioner.