TV2 fortsætter med Højlunds Forsamlingshus

En del tyder på at seerne er vilde med TV2s ældre formater.

Specielt hvis de lige bliver støvet af, opdateret med 10-30 år og så ellers – stadig – minder seerne om formatet, som de synes det var “dengang”.

Således er det nu blevet tid til “Højlunds Forsamlingshus”, der ser ud til at være blevet en del af det nye TV2.

Igen.

TV2 ser ud til at have besluttet sig for at blive ved med at sende Højlunds Forsamlingshus - nu med datteren

Det kan være at TV2 “kun” finder formatet frem, når de mener at der er noget at diskutere, som i tilfældet på Vallekilde Højskole i Odsherred, der her på onsdag den 11. september, bliver “hjemsted for klimadebat på TV2”, som TV2 skriver det.

Det er i hvert fald den dag TV2 sætter fokus på klimaet, og diskuterer “vores ansvar” i formatet, der har datteren til den oprindelige Højlund som vært, Gertrud Højlund.

TV2 har i det hele taget fokus på “klimaudfordringerne” i hele næste uge.

Hvorfor det både handler om dette og “menneskers ansvar”.

Sidst på ugen, kulminerer det hele med “Danmark planter træer”, der sker lørdag 14. september, hvor “..TV2 og Danmarks Naturfredningsforening samler penge ind for blandt andet at skabe otte folkeskove over hele landet..”.

“Højlunds Forsamlingshus” bliver dog sendt allerede om onsdagen.

Ulla Østergaard, politisk udviklingschef på TV2 siger:

 -Vi mennesker fylder så meget, at det påvirker klimaet, og hvad skal vi så gøre ved det? Der er brug for konkrete ideer og svar på, hvad den enkelte kan gøre, og hvad samfundet og verden skal gøre for at få styr på klimaudfordringerne, og vi håber at finde nogle af dem i debatten i “Højlunds Forsamlingshus”. Vi rykker ind på Vallekilde Højskole i Odsherred, og vi fylder salen med nysgerrige danskere, eksperter og nogle af de politikere, der skal udstikke rammerne, slutter hun og bliver suppleret af værten.

Læs også  Lars Mikkelsen skal på The CW

Hun siger:

 -Hverken under min fars bestyrelse af programmet eller nu er der tale om, at man har opfundet en ny, dyb tallerken. Derimod sætter vi tv-stikket til en folkelig debat, og dén kan en masse ting, som vi måske havde glemt i medierne. De fleste journalistiske redaktioner, jeg kender, vil meget gerne ”inddrage seerne”, men i Forsamlingshuset er seerne hovedpersoner på linje med de politikere, der repræsenterer den kollektive vilje i samfundet, starter Gertrud Højlund og fortsætter:

 -Jeg synes, det var meget tydeligt fra valgkampens første program, at det var lang tid siden, vi i medierne havde haft held med at understøtte et oprigtigt, kritisk, åbent og nysgerrigt møde mellem danskerne og politikerne og give dem mulighed for at udveksle holdninger. Og det var opløftende, at dette møde over en bred kam blev taget godt imod.

Hun fortsætter:

 -Nu håber vi, at den energi, der lå i valgkampens hede, kan genfindes i andre spørgsmål. I første omgang spørgsmålet om den grønne omstilling, der også blev afgørende for valgresultatet, og som nu skal omsættes til faktisk politik og en anderledes og grønnere hverdag for os danskere, slutter hun.

Gertrud Højlund er til daglig vært på TV2 News, men bliver altså “lånt ud” hver gang der er forsamlingshusdebatter på TV2.

Læs også  Der er dansk drama og så er der drama

“Højlunds Forsamlingshus” blev under valgkampen blandt andet afholdt i et “Folkehjem i Aabenraa”, og ser nu ud til at være blevet en fast del af TV2 igen.