Ny Fujinon Premista 80-250mm

Hvis du kender de herlige “kødben”, eller “Cabrios”, der er en serie af herlige Fujinon “EFP Zooms”, der er født til S35mm, nu bare med zoomhåndtag, ved du at Fujinons cine gear er pænt heldigt.

I den forbindelse, og nu hvor FF er Det Nye Orange, har Fujinon også kastet sig ind i at producere Full Frame Zooms.

Den første der kom, var en del af deres nye – high end – Premista serie, der startede med en 28-100mmT2.9 zoom, der dermed er – pænt meget – hurtigere end deres Cabrios ( ZK’ere)  ( der også er T 2.9 men til et S35mm CMOS.

Naturligvis noget der afspejles i prisen, der endte på 38,8K dollars.

Fujinon ude med den lange Premista - skulle være på hylderne engang late december - 80-250mm ligner et hit

Nu har Fujinon så ellers taget skeen i den anden hånd, og slipper her op til IBC2019, storesøsteren til 28-100mmT2.9 zoom, der ellers ligger lige der i gode zone.

Nyheden, kan så det du lige manglede, nemlig alt det heldige fra 80 til 250mm.

Premista 80-250mm T2.9-3.5 er med andre ord en realitet.

Og nu hvor den bare koster 1000 dollars mere, er der vel ikke andet at gøre – for den velbjærgede udlejer – end at investere i denne også.

Fujinon, eller Fujifilm Corporation, lover i den forbindelse at nyheden, der også vejer de der 3,8 kilo, hvilket – rent faktisk – er pænt let i forhold til brændvidden, at nyheden ( der i USA skulle være til at få fat i fra den 21. december, red. ) leverer den bokeh du forventer, fald i skarphed og alt det andet der gør en dyr cine optik, til et hit.

Læs også  Fujinon viser lækkerierne frem

Nyheden der betyder at du kan dække fra 28mm til 250mm i noget der ligner T 2,9 ( den falder først “langsomt” til T 3,5 tæt på de der 250mm, red. ), hvilket er pænt tæt på hvad du kan forvente af selv dyre primes.

I begge tilfælde dækker de nye Zooms, 43.2-46.3mm diagonally, hvilket er nok til at selv de største 8K sensors dækkes, hvilket er mere end flere af konkurrenterne.

Og mens Premista 28-100mm kom i august, hvilket sikkert betyder at der end ikke er nogle i Europa endnu, kommer den lange – formodentligt – først til december/næste år.

Fujinon ude med den lange Premista - skulle være på hylderne engang late december - 80-250mm ligner et hit

Begge zooms er for en god ordens skyld udstyret med Fujinons herlige 13 blads iris, der giver en rund bokeh, hele vejen igennem blænderne.

Og når den nu også er 110 procent parfocal, har du gættet det.

Der er tale om en herlig nyhed.

Ganske morsomt er fronten på 114mm, hvilket betyder at du kan skifte mellem de to zooms, i det uendelige, og stadig bruge den samme “Swing away” mattebox, og filtre.

Og hvis du har en til at stille skarpt med, kan du også roligt lade motorerne sidde det samme sted.

Gear til fokus, blænde og zoom, sidder – naturligvis – også de samme steder.

Læs også  Teradek prøver med Spark 4K

Kvaliten er i følge Fujinon i “Hollywood movie” kaliberen, hvilket understreges af at der såmænd bliver brugt en masse Fujinon primes på Hollywood produktioner.

Blandt andet fordi specielt Sony F55 skulle være glad for de coatings Fujinon leverer.

Skal der – i den forbindelse – blandes med S35 primes, lover Fujinon at de nye Premista’s spiller max med Fujifilm’s HK / ZK / XK / MK serier, hvilket – i princippet – betyder at du kunne udstyre et S35mm kamera med en Fujinon ZK14-35mm T2.9 ( den bredeste “Cabrio”), og klare de små rum, og chrash scenerne med denne, og overlade de store billeder til Premista’erne.

Lidt specs

80-250mm T2.9 (fra 80 til 200mm) gradvist går den til T3.5 (som den ender på ved 250mm) ( hvilket er et nærmest hysterisk lavt lys tab i “bagenden” af en zoom )

Dækker 46.3mm ( 40.96mm x 21.60mm )

Nær grænse 1.5meter

Iris 13 blade

længde 255mm

vægt 3.8 kilo

Her en promo for Premista serien.