HBO voksede mest

Hvis du gik og troede at Streaming betyder den mindste smule for landets broadcastere, ser endnu en analyse ud til at pointere hvad du allerede vidste.

Streming er nærmest ligegyldig, og så let at overse at broadcasternes fortsat – og totalt – ( næsten ) ignorer streamerne der, jo netop ikke ser ( særligt meget ) TV, og som derfor er “ligegyldige”.

Bevares.

HBO er vokset med 50 procent det sidste års tid ( til 23 procent af befolkningen ), og Netflix ( 49 procent af befolkningen har nu adgang ) er nu oppe på en penetration, der overgår en lang række – danske – TV kanaler.

Igen.

Rent kommercielt er fordelingen 90 / 10 mellem broadcast og streaming, i følge nye tal fra Digital Life 2019, fra Kantar Gallup, der er blevet fortolket af Omnicom Media Group.

HBO voksede mest blandt streamtjenesterne - DRDK klarer sig ikke særligt godt

Detaljen er jo netop at der ingen reklamer er på streamtjenester som HBO og Netflix ( endnu ).

Og at disse derfor er “kommercielt uinteressante” for alverdens annoncørere. ( og dermed for Omnicom Media Group)

Heldigvis har de TV2 Play, der idag er landets største ( kommercielle og danske ) streamtilbud.

De er netop vokset fra en penetration på 18 procent til 24 procent.

Og nu hvor de har store planer om sælge plads til reklamer, kan der vel ingen tvivl herske om at Play er en potentiel lækkerbidsken for annoncørerne.

Læs også  De smarte TV buldrer frem

Skulle du være interesseret i penetration hos de andre tjenester, er Viaplay oppe på 20 procent, mens YouSee TV & Film ligger på 19 procent, mens DR fortsat ikke rigtigt har fat i mere end 34 procent, med DR TV.

Som alle – omvendt – ved det, findes der ikke længere en lokal broadcaster, der ikke har en eller flere streamtjenester, til at fange de seere, der ikke “rigtigt” ser med på den konventionelle platform.

Og selv om at det – igen – er “svært at se udviklingen i seertallene”, er det – omvendt – “svært at overse” at “succes formater” ikke længere har 2 millioner seere, men 650.000, og at det er “fantastisk” og at de 650K er “hovedparten af seerne, der havde deres TV tændt den aften”.

Jamen hov, kunne man fristet til at tænke.

Hvor blev de der 1.3 mio seere af.

Tilbage i Digital Life 2019, fra Kantar Gallup tales der dog en del om “at videoforbruget i Danmark bliver  stadig mere fragmenteret”, og at dette “foregår på tværs af tjenester og platforme”.

Igen.

Problemet er – måske – fortsat ikke større end at der stadig er “en del” der ser de mest populære formater på Flow TV.

Og at dem der ikke ser dem, og som – formodentligt – aldrig kommer tilbage til flow TV, ikke er noget vi taler om.

Læs også  7000 så film på TV2 Sport X

I faktiske tal, er “den akkumulerede sening” pludselig ikke længere noget du finder på “TV meter”.

Du ( annoncørerne ) er nødt til at medregne “alle platforme”, der – fortsat – er pænt svære at måle på, ganske som at dette såkaldte “Deep Dive i streamingtjenesterne”, ser ud til at understrege at “Streaming er i vækst i tæt på alle målgrupper”, mens broadcasterne fortsat har blikket fast rettet mod at lineært flow TV, er det eneste de vil satse på.

Nu suppleret med “tidsforskudte tilbud”, hvor den enkelte kunde kan se lineært indhold, når de har tid.

Her er det så at udviklingen begynder at vise tænder.

De 35–44-årige, er nu oppe på at bruge 3,7 timer om ugen på at streame, mens de 45–64-årige streamer 3,5 timer om ugen.

I begge tilfælde tid der bliver taget fra TV kiggeriet, der omvendt og heldigvis stadig er oppe på 13 timer og 4 minutter om ugen, målt på alle.

Forestil hvad der sker, når Disney + og Apple Plus kommer i løbet af november, suppleret med Amazon Prime, der stadig er “lille” her i landet.

Og bemærk lige at Omnicom Media Group, ikke medregner de 0 til 34 årige.

Deres vaner ville ellers være spændende at kende til ( dem finder du sikkert i rapporten, der formodentligt kan købes af Kantar )

Læs også  DR3 lever videre på Internet