Nent sagde at de vil videre

Indtil videre ser det blot ud til at Nent Group, eller Nordic Entertainment Group nu indtager Island.

Omvendt er netop Island, langt tættere på USA, end de fleste ellers gik og troede.

Så selv om at det måske blot er nogle få af de 359.000 mobile bredbånds kunder og ikke specielt mange af de 75 procent af landets husstande, der “nøjes med” en 1Gbits båndbredde hjemme i hytten, er der måske basis for at disse mennesker mod nord, der er pænt orienteret mod det der “internet” kunne fristes til at hoppe på et nyt tilbud fra Viaplay, nemlig Viaplay som streamtjeneste.

Og nu hvor der “kun” er 1,4 millioner betalende kunder, i Norden, kan selv – små nationer – som Island, betyde endog pænt flot vækst i antallet af Viaplay seere, der – vel sagtens – får deres egen regionale version, med Islansks film, serier og lidt til.

Med lidt held, kan vi andre så – senere – nyde godt af en bunke nye film eller serier fra området, fyldt til kanten med lokale skuespillere der lige har været forbi en del Hollywood film og serier, før de optræder i de lokalt producerede.

Viaplay er på vej mod Island og ender dermed med at dække hele Norden

Tjenesten kommer dog først i 2020, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at Island er pænt restriktiv med hvad de tillader og hvad de ikke finder interessant i landet.

Læs også  DR storhitter med streams

Heldigvis ser det ud til at Nordic Entertainment Group er parate til at tilbyde det som den lokale regering kan acceptere, hvorfor det hele starter op engang næste år.

Udvidelsen af “markedet” virker måske ikke markant – i første omgang – det kunne den dog sagtens være.

Nent Group har jo – tidligere – nærmest hysterisk – holdt sig til Norden, hvilket kunne tænkes at hænge sammen med at det er marked “de kender”.

Deres tid i øst Europa, er i den forbindelse for længst solgt 110 procent fra, hvorfor vi var et par stykker der troede at koncernen nu “kun” ville operere i “norden”.

Igen.

Island er jo netop en del af Norden.

Et lille marked, og derfor ikke specielt spændende for globale aktører.

Omvendt kan det sagtens vise sig at være at disse “højteknologiske nordboere” tager Viaplay til sig, og booster størrelsen i en fart.

Nent Group kan i den forbindelse løfte sløret for at de allerede har sluppet deres første “Icelandic original”, “Stella Blómkvist”, der havde premiere tilbage i 2018.

Det skal i den forbindelse blive spændende at se om det – pænt internationale – film miljø der findes i Islands, hvor alt fra Hollywood film til HBO serier bliver optaget, tager godt i mod Viaplay, og dermed – potentielt – er friske på at være med på at producere en masse “Originals”, der er lokalt funderede.

Læs også  Absolut overset sportsgren på Viaplay

Anders Jensen, Nent Group President og CEO siger:

 -Bringing Viaplay to Iceland is the right move at the right time for Nent Group. We have built Viaplay into the number one Nordic streaming service in our current markets, and we see a wider appetite for our unique combination of originals, international films and series, kids content and live sports. At the same time, our new organisational model will enable us to expand faster and more efficiently. Our cutting-edge technology is built to scale in a very cost-effective way, and Iceland’s technology leadership, thriving creative scene and highly connected society make it an ideal setting for Viaplay, which will now be available in every Nordic country, slutter han.

Her en promo for Stella Blómkvist, der åbenbart var en succes i følge Nent Group.