Spanske Primes

Er du til spansk glas, kunne Servicevision Scorpiorama 70, måske være noget for dig.

Vi erkender ikke at vide meget om nyheden ud over at det er tale om en serie, der dækker “full-frame” og som er “1.65x Squeeze Front Anamorphics”, hvilket giver en 16:9 sensor en bredde på 2,93:1 og en 4×3 sensor et 2,2X1 format. ( med mindre at du bruger 1,5 crops på Venice eller Alexa FF.

Uanset dette er det planen at Servicevision præsenterer deres nye “FF(F)A” eller Full-Frame Front Anamorphic serie, Scorpiorama 70 på dette års IBC2019.

Pedro Povill forklarer:

Servicevision på vej med Scorpiorama 70 X165 der skulle ligne Scorpiolens 2x Front Anamorferne

 -They have the look of historic 70mm Scope productions, with characteristic flares, streaks and the smoothness that you get from front anamorphic cylinders, slutter han og løfter dermed sløret for at der er tale om en slags retro serie, der både kigger frem og tilbage.

Forklaringen på X1.65 squeeze ratio er at Alexa og Venice, begge tilbyder 1.5:1 (eller 3:2) Full-Frame sensor “crops” der de-squeezed ender som 2.39:1, uden at der bliver “spildt” pixels i post.

Kender du ikke Scorpiolens Anamorphics 2x, bliver de kommende X1.65, “identiske” med den tidligere 2x anamorphics serie, der omvendt “kun” dækker S35. ( der er lidt forvirring om de rent faktisk dækker FF, eller næsten FF )( sikkert er det at X2 ikke dækker 48mm diogonalt, som den nye FF serie )

Læs også  Ikke meget Q5X her i landet

Der bliver dog et par centrale forskelle.

X2 Scorpiolens Anamorphics har en “relativt lille” front, på “bare” 95mm.

Denne vokser nu til ( forventede ) 110 mm front diameter, der – måske endda – ender med at variere en smule.

Det er pænt uklart om eller – mere realistisk – hvornår Servicevision slipper hele deres 1.65x FFA Full-Frame Front Anamorphic serie.

Vi har på deres site, der primært er udlejning af ultra high end gear i Barcelona ( og i Ciudad de la Tele Madrid ) – kunne konstatere at der – mindst – er et billede af en enkelt front anamorphic X1.65 prime.

Om det er den eneste der eksisterer, eller om det “bare” er fordi det er den de synes er pænest, hvorfor der ikke er andre på siderne.

Igen.

De skulle være på IBC2019.

Servicevision på vej med Scorpiorama 70 X165 der skulle ligne Scorpiolens 2x Front Anamorferne

Enten med egen stand, eller hos andre, hvor du kan høre mere.

Og – vel sagtens – se de eksisterende X2 serie primes, der nu bliver suppleret op med en serie ( med identiske brændvidder ) i en X1.65 version, der til gengæld er Full Frame.

Er du i Spanien på optagelse, har de – desuden og til udlejning – ( blandt meget andet ) et heftigt modificeret K35 sæt, hvor den bredeste er 15mm og Full Frame ( skulle være baseret på “originalt” K35 glas, hvilket da vist ikke er muligt i den bredde ? ) ( Omvendt, findes der en 14mm FDn, så måske det er den de har i deres K35 sæt, hvor der også ( blandt andet ) er en 18mm og en 100mm, og meget andet.

Læs også  Skudt med hvad

Læs videre her.

Her lidt look der dog stammer fra lidt FFA Scorpiolens Anamorphic 2x foran et Venice.

Et gæt er at de nye FFFA x1,65 ligner X2erne.