SloMo er ikke billigt

Hvis du vil det samme som man kan med EVS, kunne du naturligvis overveje at investere eller leje netop EVS.

Der findes dog stadig flere alternativer, hvor Arrow III fra slomo.tv, begynder at ligne en løsning der er er en overvejelse værd.

Og for at starte med at sætte priser på “broadcast grade” Slow Motion, starter Arrow III 662 i enHD version, der såmænd er hurtig nok.

Den er bare ikke lige så hurtig som SSD versionen, ved 21.000 Euro.

SSD versionen koster 25K Euro.

slomoTV har netop sluppet en entry level SloMo løsning der bliver vist frem op IBC2019

I begge tilfælde et skvat mere end mange er friske på at betale for en enkelt feature.

Omvendt – nærmest intet – i forhold til hvad et tilsvarende system fra føromtalte EVS koster.

Arrow III bliver derfor omtalt som en “cost-effective entry level server for professional television production”, der kan alt det du forventer og sikkert lidt til, nu bare til en helt anden pris end du ( måske ) er vant til.

Skulle du – alternativt – have brug for en “slow motion” eller “replay” løsning til reality eller underholdning, er løsningen tilsvarende heldig i denne sammenhæng, påstår producenten videre.

Specs er i den forbindelse pænt overbevisende.

Arrow III, hedder ikke 662 for sjov.

Det er som du måske har gættet konkret hvad den kan, nemlig løbende optage 6 “kanaler” søge på 6 kanaler, og playback’e 2 kanaler.

Læs også  EVS får nok ikke solgt meget Slow i år
Brug for at gemme til edit kan den gemme til NLE i følgende formater

Som – lidt noget pjat – er der indbygget en række features som slomo.tv kalder for FX.

Det virker, men er måske ikke lige der, du har brug for grafik eller koldbøtte billeder.

Har du brug for mere, er der – ikke overraskende – også en 772 configuration, der rent faktisk kan afvikles på samme hardware.

Bedst af alt er der tale om en 2U server, der er født med diske der kan flyttes.

Omdet så betyder at du rent faktisk kan se filerne, direkte fra diskene, erkender vi ikke at være klar over.

Mere sandsynligt er det sikkert at der bliver skabt en række “proxy” filer, i en kvalitet, der kan bruges på et andet NLE, til at klippe promoer på, eller andet.

Der er inbygget 3 DMR Racks, der betyder at du kan hælde en masse 3.5 tommers SATA diske i dyret.

Eller – hvad der sikkert er langt smartere – vælge SSD versionen, der både er hurtigere, fylder mindre, og smart, når næste generations diske skal monteres.

DMR optionen betyder dog at det bliver muligt at optage 8 samtidige HD video kanaler, til flytbare medier, eller til NAS via den indbyggede 10Gbits forbindelse.

I alle tilfælde ser der ud til at være tale om en løsning, der – mere eller mindre – har de features de fleste efterspørger.

Læs også  Alle ved at 1080P er 50fps

Selve enheden, den enkelte operatør ser, er den såkaldte replay consol, der er udstyret med 51 RGB knapper, der kan have den farve du vil give dem, samt et utal af Jog Shuttle hjul og en ny T-Bar, der giver op til 1024 positioner/værdier.

Sjovt nok er slomo.tv på vej på IBC2019, så hvis du vil se et alternativ til det ( her i landet ) udbredte EVS, er det altså muligt nu.

Slomo.tv skriver ikke noget om 4K, hvilket sikkert hænger sammen med at kunderne ikke efterspørger det. ( De tilbyder dog en Dominator, der er en 14/14/2 eller 662+ FX i 4K løsning )

Omvendt plejer 4K at betyde at der er 1/4 del så mange kanaler, så Arrow III, er – i princippet – ikke kraftig nok til at kunne håndtere 4K hverken nu, eller i fremtiden.

Læs mere om deres andre løsninger her.