Kanal 5 forlader grundpakken

Meget kan man sige om broadcast, og vores alle sammens TV forbrug.

Og det ser de ud til at gøre på YouSee i disse dage.

Denne uge byder således på hvad koncernen kalder for en række “strategiske partnerskaber”, der blandt andet dække over at TV2 og YouSee begge er klar over at lineært TV og flow – sådan generelt – ikke helt kan det samme som før.

Derfor er YouSee – formodentligt som den første distributør – gået ind i TV2 Sport X, der fra lige om snart bliver en del af “YouSee’s fleksible tv-produkt, Bland Selv”.

Og så går YouSee ind i “produktionen af nye danske tv-serier”.

YouSee og TV2 inde i et udvidet samarbejde - gælder også C More og Nordisk Film - Discovery tager videre

Christian Morgan, Mediedirektør i YouSee forklarer:

 -Stadig flere tv-kunder hos YouSee vælger at blande tv og streaming, og derfor har det længe været et ønske at tilføje TV2 Play til Bland Selv. Nu har YouSee og TV2 indgået en aftale, der betyder, at både TV2 Play og den netop annoncerede TV2 Sport X bliver en del af YouSee’s fleksible tv-pakke, starter han og fortsætter.

 -Vores kunder sætter stor pris på at kunne vælge streamingtjenester som en del af deres tv-pakke. Derfor er vi glade for, at vi nu får mulighed for at tilbyde dem TV2 Play – en af danskernes foretrukne streamingtjenester – i Bland Selv. Samtidig er vi spændte på at følge TV2s nye sportskanal, TV2 Sport X, som vi ligeledes lancerer i Bland Selv. Vi har i mange år haft et godt samarbejde med TV 2, og med den nye aftale sikrer vi både større valgfrihed og endnu mere dansk indhold til YouSee’s kunder – og det ved vi, at de i høj grad efterspørger, slutter han.

TV 2s viceadministrerende direktør, Flemming Rasmussen, er også glad.

Han siger:

 -Med dette strategiske partnerskab sikrer vi både den vigtige digitale vækst på TV2 Play, samtidig med at aftalen spiller glimrende sammen med vores ønske om at sikre en fortsat høj udbredelse af TV 2s kanaler i den traditionelle tv-distribution, slutter han.

Christian Morgan supplerer:

 -I et stadig mere fragmenteret tv-marked er det alfa og omega, at danskerne har mulighed for at sammensætte en tv-pakke, der lever op til netop deres underholdningsbehov. Derfor er fleksible tv-pakker som Bland Selv fremtidens tv-produkt, og vi er utroligt glade for, at vi for første gang kan lancere en tv-kanal via Bland Selv. Med TV2 Sport X, der bl.a. viser spansk og italiensk fodbold, ATP- og Wimbledon-tennis samt NBA-basketball, får vores kunder endnu større mulighed for at sammensætte lige præcis den underholdningspakke, som de har lyst til, slutter han.

Læs også  TV nyheder er +65 idag

Partnerskabet betyder ydermere at TV2 Charlie fra 1. januar 2020 bliver en del af grundpakken.

YouSee og TV2 inde i et udvidet samarbejde - gælder også C More og Nordisk Film - Discovery tager videre

Salgsdirektør Stig Møller Christensen, TV2 Betalings-tv, supplerer:

 -Vi ser dette strategiske partnerskab som en vigtig milepæl, hvor vi virkelig får sat kombinationen af TV2s stærke indhold og YouSee’s styrke på distribution i spil. Play-partnerskabet har vi begge store forventninger til, og det illustrerer, hvordan vi får ny og traditionel tv-forretning til at skabe synergier. YouSee er klar markedsleder og har en meget innovativ tilgang til at kombinere tv og streaming i samme abonnement. Vi er sikre på, at vi kan løfte aftalen til gavn for begge parter og til glæde for de danske seere og brugere, slutter han.

Som pointeret går YouSee nu ind i dansk serieproduktion.

Christian Morgan forklarer:

 -Vi har de seneste år løbende udvidet vores indholdsproduktion, og jeg glæder mig til, at vi med TV2 kan producere danske tv-serier, der ovenikøbet kan komme endnu bredere ud. TV2 står bag mange succesfulde danske fiktionsserier – senest “Kriger”, “Minkavlerne” og ungdomsserien “Perfekte Steder” – og jeg glæder mig over, at vi sammen kan skabe mere stærk fiktion, slutter han og bliver suppleret af Sune Roland Jensen, der er indholdschef på TV2 Play og TV2 Zulu.

Han siger:

 -YouSee er nye på indholdsmarkedet, men har allerede vist stor evne og vilje på området, blandt andet med serier som “29”, “30”, “31” og “Sunday”, og som kanalejer med Xee. Netop danske fiktionsserier er i høj grad et lokomotiv for streamingtjenester som TV2 Play og Xee on demand – både når det gælder forbrug, fastholdelse af kunder samt tiltrækning af nye kunder. Det er et sindssygt spændende perspektiv, at vi nu også kan samarbejde med YouSee på produktionssiden for at styrke vores indholdstilbud til de danske seere og brugere – med et tydeligt lokalt afsæt, slutter han.

YouSee og TV2 inde i et udvidet samarbejde - gælder også C More og Nordisk Film - Discovery tager videre
Cillian Murphy (Tommy Shelby) in Peaky Blinders | Series 5 (BBC One) | Episode 06 Photographer: Robert Viglasky © Caryn Mandabach Productions Ltd. 2019

Det er dog ikke de eneste såkaldte “strategisk partnerskab” YouSee er på vej med.

Størrelsen kan således fortælle at de også har indgået aftaler med Nordisk Film og C More

Jacob Mortensen, direktør for YouSee forklarer:

 -Fremtidens forbrugere kræver fleksibilitet og kvalitetsindhold, som de kan tilgå, når og hvor de har lyst. Det vil vi give dem. I 2018 tog vi et stort skridt mod mere valgfrihed ved at introducere streamingtjenester i Bland Selv og har desuden taget et kæmpe skridt ind på indholdsmarkedet med Xee, Premier League og masser af danskproduceret indhold. Fremtidens tv- og streamingmarked kræver nye modeller for samarbejde. Derfor er jeg stolt over i dag at præsentere tre nye strategiske partnerskaber med henholdsvis TV2, Nordisk Film og C More, starter han og fortsætter.

Læs også  Kæmpe håndboldweekend

 -Vi styrker i dag vores partnerskab med TV2, og i begyndelsen af det nye år kan vi tilføje både TV2 Play – en af danskernes foretrukne streamingtjenester – samt TV2s nye satsning, TV2 Sport X, til Bland Selv, fortsætter han.

 -De tre nye partnerskaber er en markant investering i fremtidens fleksible tv- og streamingprodukt, og vi gør alt dette med ét enkelt formål. Vi vil give vores kunder endnu mere valgfrihed og ny spændende underholdning, slutter han.

Aftalen med (?) Nordisk Film betyder desuden af YouSee kunder kan få “tidlig” adgang til “Marco-effekten”, og en “kommende filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q-univers”.

Suppleret med at YouSee investerer i produktion af “nyt dansk indhold”, der skal distribueres til både YouSee og TV2 Plays kunder.

Nordisk Film skulle kunne garantere endnu flere premierefilm på YouSees platforme.

Vi fik nævnt at TV2 Charlie nu kommer ned i grundpakken.

Og her begynder virkeligheden af vise tænder.

Kanalen erstatter nemlig Kanal 5, hvilket YouSee motiverer med at Charlie er “mere efterspurgt” og en “mere set kanal” end Kanal 5.

Jacob Mortensen fortsætter:

 -Vores vigtigste opgave er at give kunderne mulighed for at vælge lige præcis det indhold, som de foretrækker. I et marked under hastig forandring er det derfor afgørende, at vi giver magten tilbage til forbrugerne. Det kræver stadig mere fleksible produkter. Vi ønsker fortsat at tilbyde Discovery Networks TV kanaler som en del af Bland Selv, så vores kunder kan vælge lige præcis de tv-kanaler, som de ønsker, i deres tv-pakke, slutter han.

Motivationen bag de mange tiltag, der også inkluderer et udvidet samarbejde med C More, er i følge YouSee, blandt andet en ny Wilke analyse der viser at 89 procent af seerne gerne vil ” kunne vælge frit mellem tv-kanaler og streamingtjenester”, mens hele 87 procent “gerne vil kunne udskifte tv-kanaler og streamingtjenester, når det passer dem”.

Læs også  C More prøver med Grand Hotel

Samarbejdet med C More, bliver derfor “udvidet”.

Christian Morgan, mediedirektør i YouSee forklarer videre:

 -C More er virkelig stærk på både nordisk, europæisk og amerikansk indhold og er derfor også en tjeneste, som vores kunder sætter stor pris på. Det var derfor oplagt for os i forlængelse af vores eksisterende aftale at udvide samarbejdet omkring distributionen af C More. Et udvidet partnerskab giver god mening for både C More og os. Vi har mange danske familier som kunder, og de efterspørger i stigende grad godt indhold, mens C More har et omfattende katalog af film og serier til både børn og voksne, slutter han og bliver suppleret af Mathias Berg, Chief Operating Officer i svenske TV4 og C More.

Han siger:

 -Vi er selvfølgelig interesseret i at få vores streamingtjeneste ud til så mange danskere som muligt, og derfor har vi i en årrække haft et rigtig fint samarbejde med YouSee, hvor man bl.a. kan vælge C More som en del af tv-pakken og via fordelsprogrammet YouSee More. Med et endnu stærkere samarbejde omkring distributionen af vores indhold, kan vi få indholdet ud at leve hos endnu flere danske familier, og det glæder vi os til, slutter han.

Samarbejdsaftalen, der inkluderer en “udvidet distributionsaftale” betyder blandt andet at YouSee’s fuldpakkekunder fra 1. januar får adgang til C Mores fire film- og seriekanaler, samt at de kan “streame” et “stort katalog af internationale og nordiske film”.

Serier som “Peaky Blinders”, “Catch-22”, samt Richard Geres første TV serie, “MotherFatherSon”.

På sigt er det planen at YouSee og C More går sammen om indkøb af film og serier, ingen andre har råd til.

Christian Morgan forklarer:

 -Vi elsker indhold, og vi vil gerne give vores kunder et stort og varieret udbud af både film og serier. Nu tager vi næste skridt i forhold til indkøb af indhold. Jeg er fuldstændig overbevist om, at vi i fællesskab med C More står meget stærkere, når vi skal ud på indholdsmarkedet og købe endnu mere kvalitetsindhold til vores kunder, starter han og fortsætter.

 -TV4 og C More er tilstede i alle de nordiske markeder gennem vores egne tv-selskaber, men også via vores partnerskaber. Igennem vores lange samarbejde med YouSee har vi fundet en partner, der deler vores vision for fremtiden, og vi ser frem til at skabe morgendagens underholdningstilbud sammen, slutter han.