DR sparer videre i 2020

Folk der er ved at være trætte af at alt nu ligner noget fra 50erne på DR, kan se frem til at det hele bliver lidt mere slidt at se på.

DR skal nemlig – for alvor – til at spare fra den 2. januar 2020.

Derfor kan faste seere se frem til en ny “spare- og udviklingsplan”, der fra årsskiftet betyder en række “markante ændringer i DR’s TV-tilbud”.

Som eksempel kan faste seere se frem til “et markant digital ryk”, der betyder at en del af “DR’s nuværende TV-flowtilbud flytter ind på DR’s streaming tjeneste”, og derfor overgår til at blive “rene digitale tilbud”.

DR3 bliver således en ren digital størrelse, der som bekendt ikke bliver omtalt i andre medier, da de ikke mener at ( ikke lineært ) online indhold er relevant for deres læsere.

Så kanalen forlader altså programoversigterne fra 2020.

DR ændrer deres flowTV flader heftigt fra årsskiftet - flere TV kanaler bliver rent digitale SVoD kanaler

Med mindre at den fortsætter som en “online flow TV kanal”, hvilket “går pænt meget imod” at kanalen bliver “100 procent digital”. ( DR har ikke præciseret om de har sådanne planer, for eksempel for netop at kunne leve videre i programoversigterne, og potentielt sælge kanalerne til distributører somTV2 jo gør det, red. ) 

DR Ultra flytter med, og bliver ligeledes til en DRTV (?) kanal, der som “et 100 procent digitalt tilbud”, ville fremstå “underligt”, hvis kanalen ( for)bliver en flow TV kanal, der ikke broadcastes.

Læs også  DR vil de unge

DR vil ydermere droppe at tilbyde kanalen som en kanal i kabel TV pakkerne, hvilket betyder at denne “kanal” for fremtiden kun findes som “stream” ( formodentligt som ikke-lineær størrelse ).

DR bruger løbende formuleringer som “et indholdsunivers med programmer”, der – på ingen måde – hentyder til en programflade med primetime og et flow, uanset hvilket målgruppe DR mener dette univers har.

DR ændrer deres flowTV flader heftigt fra årsskiftet - flere TV kanaler bliver rent digitale SVoD kanaler

DR2 og DR K fusionerer som bekendt, og bliver til DR2, der dog fortsætter som flow TV kanal.

DR K ophører med at eksistere, da det indhold ( kultur- og historiestoffet ) der ellers blev placeret der, nu i stedet kommer på DR2, på “en bestemt dag”, hvor DR2 bliver lidt DR K agtig.

Flowdelen af DR2 fortsætter som “vi kender flowkanaler” mens DR2+ bliver et digitalt supplement til DR2, der målrettes “streamere af kultur- og samfundsindhold”, på DRTV.

Og så er der endelig TV-Avisen der flyttes fra klokken 21.30 til 21.00, hvilket betyder at DR kan nøjes med at sende 30 minutters mindre Prime Time indhold, 365 dage om året.

DR er godt klar over at de mange ændringer kan forvirre enkelte faste brugere af størrelsen.