Canon på vej med PTZ dims

Den er – åbenbart – stadig under udvikling, den kommende “intet navn” PTZ løsning, der – på ingen måde – er tænkt som en PTZ løsning der kan fungere med video, fra Canon.

Omvendt, hvis man kigger på den, og forestiller sig at den kunne fjernstyres bare en lille smule, er det svært ikke at se denne PTZ “lignende” enhed, som en studie eller konference -løsning til 3-5 kameraer, som en enkelt operatør styrer.

En smart fotograf havde placeret hans kamera der hvor en præsident skulle forbi

Eventuelt remote, på lige så mange locationer.

Vi har dog talt med Canon, og de kan fortælle at enheden ikke er til video, men derimod til spejlløse og ikke spejlløse kameraer, der kan “skifte optik”.

Den officielle udmelding er at Canon igår kunne “annoncere udviklingen af en ny fjernbetjeningsløsning til still billed fotografering, hvormed professionelle fotografer kan fjernbetjene Canons kameraer med udskiftelige objektiver”. 

Altså det som Movi, Letus, Dji, Syrp, Kessler og uendeligt mange andre har tilbudt de sidste mange år.

Canons tiltag ser dog ud til at være målrettet de der “præsident billeder”, hvor verdensberømte fotografer stiller en pose topmodel kameraer op rundt omkring, hvor de ved at præsidenten skal tale, eller stå, og så ellers knipser, når han er der.

Canon på vej med PTZ løsning der kan fjernstyres - men ikke bruges til video

Dermed, nærmest lover Canon at det ikke er et “Remote Control Pan-Tilt System” de er på vej med, hvilket ellers ville være smart.

Læs også  BMW Berlin-Marathon gik Virtuel

Men derimod et system der kan præcist det samme, formodentligt uden de features der ellers ville være relevante, på et tidspunkt når produktet er udviklet færdigt.

Igen.

Canon lover at en enkelt PC kan styre “flere Remote Control Pan-Tilt-systemer og kameraer”, hvorfor en enkelt fotograf kan netop det som vi var inde på, nu bare med – det havde ellers væres smart ikke – Canon kameraer med udskiftelig optik.

Nu vel.

Skulle enkelte formaste sig til at indstille de enkelte kameraer til at optage video, og – for eksempel – sende output videre i ukomprimeret 4K, er det selvfølgelig tilfældet at du med disse kommende Canon PTZ dimser, kan alt det du vil.

Måske endda i realtid og – hvis vi er heldige over RJ45, i stedet for wifi.

Canon har naturligvis ret i at en sådan løsning også ville være smart til sport.

Så kan fotografen montere hans 600mm med x2 Ekstender og så ellers klare det hele oppe fra kantinen, hvor der jo plejer at være blødt brød.

Omvendt ville en  professionel sports produktion, kunne montere 3-5 PTZ kameraer ( det gør de allerede i dag ) og styre disse, fra  OB vognen.

Eventuelt i en helt anden by, fordi Canon har tænkt sig om og udstyret deres kommende produkter med IP adresser.

Læs også  Afspil egne filer på remote computer

Indtil videre er det hele meget usikkert, da Canon netop blot har startet udviklingen af enheden op, der – det til trods – ligner netop det mange mangler.

Nemlig et alternativ til de eksisterende PTZ kameraer, hvor alt er bygget sammen, mod at – stort set hele vejen rundt – kvaliteten i bedste fald bliver – lettere – middelmådig.

Forestil dig som eksempel en knivskarp 14mm der laver herligt sportsbilleder på en C500 mk2, der står på auto.

Kunne det hele styres over IP, suppleret af evnen til at styre en B4 mount zoom, og fokus, ville det virkeligt være et hit Canon er på vej med.