Den store bagedyst er tilbage

Seere der bare ikke kan få nok af “Den store bagedyst”, kan glæde sig til den 5. oktober, hvor Timm Vladimir starter op på den 8. sæson af formatet, der – som alle jo ved det – altid starter op med et “klar, parat, bag.

Noget den kendte vært lover også kommer til at ske i denne sæson, hvor der – ydermere – er flere nye ansigter med.

Som eksempel er Louise på 37 år med.

Hun er ellers tandlæge, men må have ( tø hø) en sød tand, nu hvor hun har “elsket at bage så længe, hun kan huske”.

Louise har dog også fokus på “at minimere madspild”, når hun ikke lige “drømmer om at nå finalen i Den store bagedyst”.

Der er dog mange andre med i det format, hvorfor faste seere kan glæde sig til en masse oplevelser, som “det knæk”, den den tempererede chokolade skal have, eller glazen der jo “skal være spejlblank”.

DR har monstersucces med Den store bagedyst, der med mere end 1,5 millioner seere må være det mest sete format nærmest nogensinde

Alt sammen noget millioner af danskere som altid ser frem til at opleve fra den 5. oktober, hvor redaktør på “Den store bagedyst” Søren Olsen kan forklare at alt er som det plejer.

Og så alligevel ikke helt.

Han siger:

 -Der er 10 nye deltagere og derfor også 10 nye spændende og forskellige personligheder, som seerne skal lære at kende igennem programmerne. Samtidig har vi været i udviklingsværkstedet og fundet på nye temaer og udfordringer, som kan give spænding og udfordre alle, siger Søren Olsen og løfter lidt af sløret for, hvilke kagediscipliner deltagerne skal bevise sig i, starter han og fortsætter.

Læs også  Nu hvor alle har set vores lokale dronning tale

 -Vi kommer igen i år til at udfordre deltagerne på rigtig mange forskellige måder. De skal bage tyske kager, lave høje kagekonstruktioner og imponerende bryllupskager. De skal også udfordres af bagerlandsholdet og vise, at de kan nytænke en “kajkage” slutter han.

Og som det er set før, er deltagerne meget forskellige.

Den yngste er 17 år mens den ældste er 59 år.

Og nu hvor der både er en frisør fra Aalborg med, til en gymnasieelev i Hørsholm, bliver det snart ikke mere spændende.

Heldigt som altid, blive det hele optaget i bageteltet ved Clausholm Slot, hvor der i følge Timm Vladimir, vil være “mange elementer, der kan danne grundlag for inspiration hjemme i stuerne”.

Han forklarer:

 -Seerne kan se frem til en ny sæson, der igen vil samle danskerne om en aktivitet, som alle kan være med til, og som kan inspirere folk til selv at give sig i kast med bagningen og måske prøve nye opskrifter. Vi har selvfølgelig også rystet posen og glæder os til at få besøg af flere kompetente, udenlandske gæster, der for alvor udfordrer deltagerne med nye teknikker. Og så har vi et fantastisk deltagerfelt med fede personligheder, og jeg er sikker på, at alle kan finde deres personlige favorit at heppe på, slutter han.

Læs også  Sommeren er fortsat over seerne

Som tidligere er både konditoren Katrine Foged Thomsen og bager og dessert kok Markus Grigo med til at dømme.

 -“Den store bagedyst” sendes igen om lørdagen, da vi sidste år kunne se, at det var en stor succes. Det var et af de programmer, som hele familien kunne samles om, hvilket er en klar ambition med programmet, og som “Den store bagedyst” igennem årene har vist sig at være fremragende til, fortsætter redaktør Søren Olsen.

 -Udover at være et program med mange seere foran fjernsynet lørdag aften så 400.000 mennesker i 2018 i snit også med via DRTV, slutter han og løfter dermed sløret for at formatet dermed må have haft væsentligt over 1,5 millioner seere, da det – for eksempel – havde 1.174.000 flow TV seere, i uge 42 sidste år.

Det er så små 700.000 flere seere end der så VMD den samme uge ( hvis vi altså medregner de 400K på DRTV )