+en million husstande skal til at leve uden Discovery

For første gang i rigtig lang tid, ser det ud til at en distributør og en af landet helt store producent af TV kanaler, er røget i totterne på hinanden.

Sagen ser – desværre – ud til at være den, at YouSee har valgt at droppe alle Discovery kanaler som en del af alle “pakkerne”, og i stedet tilbyde kanalerne som blandt selv.

Det er – i princippet – og måske, hvad forbrugerne ønsker, men et kæmpe problem for Discovery, da det giver deres konkurrenter heftige fordele, nu hvor deres kanaler får bedre plads, blandt andet i grundpakken, som Discovery slet ikke er en del af fra årsskiftet.

Ballade mellem Discovery og YouSee - der flyter alle kanaler over i bland selv løsningen

Sidste nyt skulle efter sigende være store dagblads annoncer idag i flere aviser, der blandt andet pointerer at YouSees kunder ikke længere kan se landskampe, men mindre at de vælger en anden distributør, hvilket ( igen ) er en umulighed.

Detaljen er nemlig at Discovery Networks Danmark “tydeligt har meldt ud, at deres kanaler ikke kommer til at være en del af YouSees Bland Selv løsning”, selv om at YouSee mener at det netop er det de to koncerner forhandler om, i disse dage.

Som direktør Christian Kemp siger det, er det:

 -ikke korrekt.

Der forhandles nemlig overhovedet ikke.

Som det står lige nu, skal alle Discoverys 11 kanaler fra årsskiftet overgå til at blive en del af en “Bland Selv løsning”, der betyder at kunder kan tilvælge en eller flere af disse kanaler, der betyder at de både bliver dyre og besværlige at få øjnene i.

Læs også  Katastrofen er indtruffet

I princippet bliver de formodentligt ikke mulige at få fat i, da Discovery lige nu truer med at trække alle deres kanaler helt ud af YouSees tilbud, hvilket må formodes at koste YouSee en del kunder, da der jo stadig er et par stykker der ser det indhold som Discovery tilbyder.

Ballade mellem Discovery og YouSee - der flyter alle kanaler over i bland selv løsningen

Christian Kemp fortsætter:

 -Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor YouSee til sine mange utilfredse kunder på Facebook og i pressen bliver ved med at gentage, at de har stor tiltro til, at de fortsat kan tilbyde vores kanaler via Bland Selv. Det kommer ikke til at ske, fordi YouSee i sine pressemeddelelser jo helt åbenbart selv har fravalgt Discovery som partner i deres forretning til fordel for Nent og TV2. Der er ingen forhandlinger mellem os, så YouSee vildleder simpelthen sine kunder slutter han.

Der bliver med andre ord ingen forhandlinger igang mellem YouSee og Discovery, hvilket kunne betyde at kabel TV kunderne skal til at betale for 11 kanaler mindre næste år.

Helt sikkert ikke noget YouSee  ser frem til, da de jo tager en smule for hver kanal, og lidt mere for de “danske” kanaler.

Blandt de sports arrangementer som YouSee kunder i værste fald går glip af, er – ud over landskampene – OL, Superliaen, Europa League, Giro d’ Italia og store Grand Slam-turneringer. 

Læs også  2022 skulle blive ret god

Og selv om at det virker lidt omvendt, kunne netop YouSees prioritering af Discoverys kanaler, at streamtjenesterne – herunder DPlay – endelig får den fremgang mange har spået at de står foran.

Bedst understreget af at Disney+ og Apple + “kommer”, sammen med 4 andre ( indtil videre kun i USA )  streamtjenester.

Christian Kemp understreger:

 -Ingen danskere mister muligheden for at se landsholdet eller OL. Det kommer de stadig til at kunne se på Kanal 5, så længe de bare har en tv-pakke hos en af de mange andre gode tv-distributører, der findes i landet, eller ved at købe Discoverys streaming tjeneste Dplay, hvor der er adgang til alt vores indhold og kanaler, slutter han.

Indtil videre har YouSee intet meldt ud, siden de – overraskkende – meldte ud at Discovery forlader både grundpakken og alle andre kanalpakker, tidligere på ugen.