Videokonference området vokser

Virksomheden Plantronics ( Poly ), der blandt meget andet producerer en konferenceløsning der hedder G7500, der er en – pænt avanceret – hardwareløsning, der modsat deres mindre løsninger kombinerer en lang række features, der – åbenbart – efterspørges i videokonference miljøet.

Altså ude hos kunderne.

Videokonference, er jo netop meget andet, end at butikkens sælgere mødes en gang om ugen på video, for at fortælle hinanden at de skal sælge noget mere

Dette marked er i følge Poly ( tidligere Plantronics ) nærmest ved at eksplodere og ekspanderer – i øjeblikket – voldsomt.

Ganske heldigt, har Poly en løsning der kan klare mange af de opgaver som kunderne vil have løst.

Selve Poly G7500 er en 4K video løsning, der indeholder en række features, som – for eksempel – autohåndtering af audio, ganske som det indbyggede video kamera også kan zoome “derhen” hvor der er en der taler.

Løsningen er med andre ord målrettet en anden type kunder end dem AV branchen betjener.

Igen.

Mange “konferencer” ville kunne klares med en G7500, i stedet for en OB produktion.

Omvendt er der intet i vejen for at en G7500 arbejder sammen med en – eller flere – OB produktioner, da – for eksempel – hospitalerne er vilde med at dele deres erfaringer fra operationer.

Læs også  Adobe går pænt amok i 3D

Chris Thorson, senior director of global solutions marketing, Poly siger:

 -Vi bruger mere tid i møder end for bare få år siden, og vi samarbejder på nye måder med mange flere, der arbejder over afstand. De fleste virksomheder har åbne kontorlandskaber, og folk oplever en mere og mere global arbejdsplads starter han og fortsætter.

 -Alt det kræver videomøde-løsninger, som gør møderne produktive og giver en oplevelse af at befinde sig face-to-face. Poly har udviklet G7500 med tanke på netop det: enkelhed, klarhed og ubegrænsede samarbejdsmuligheder. Dit fokus skal være på mødet, mens vores teknologi træder i baggrunden, uden at du bemærker det, slutter han.

I bedste stil, har folkene bag G7500 også indbygget et “Uendeligt whiteboard”, da softwaren/hardwaren i løsningen kan se hvad du gør på kontorets touchskærme, så der kan males og tegnes i hver sin ende af verden, til fordel for alle der medvirker i den enkelte konference.

Robert Vincent, en fransk kirurg og øre-, næse-, halslæge, der bruger G7500 supplerer:

 -At bruge 4K video er som at se en operation gennem kirurgens øjne. Med G7500 får vi et klart billede med perfekt lys, og det gør en kæmpe forskel for patienter og i undervisningssituationer, slutter han.

Roopam Jain fra analysefirmaet Frost & Sullivan supplerer op med lidt tal, der ser ud til at understrege at også lokale AV virksomheder her i landet, der er friske på at investere/installere i gear fra Poly, kunne gå ind i en fin fremtid.

Læs også  NEP Europe går op i UHD

Han siger

 -Det globale videokonference-marked var ca. 5,8 mia USD i 2016 og forventes at nå 10,6 mia USD i 2026, starter han og fortsætter.

 -Virksomheder overalt i verden kan se gevinster ved videokonferencer, og virksomhederne kigger mod at anskaffe stand-alone hardware og cloud-baserede tjenester til samarbejde via video. Med G7500 samler Poly sin ekspertise i højkvalitets-video og -audio i ét sikkert system til store og mellemstore mødelokaler til en lav pris, slutter han.

Du kan læse mere om løsningerne fra Poly, der er en fusion af Polycom og Plantronics, her.