EVS på vej med AI kamera løsning

Den nye Ai drevne løsning fra EVS, der netop har vundet en IABM BaM award ved IBC2019 er – som navnet antyder et “over kamera”, der reelt består af lige så mange kameraer som det måtte ønskes, der til gengæld styres af “en AI”, og som dermed “automatisk” følger bevægelser.

En udvikling, der handler om at det jo er “dyrt” at hyre en masse kameraer og operatører ud til de mindre fodboldkampe, hvilket EVS – indtil videre – mener kan suppleres med deres AI i stedet.

Folk med hang til regnvejr og sortsyn, har sikkert allerede besluttet sig for at de snart bliver erstattet af netop sådanne løsninger, der – i værste fald – kan monteres permanent, så der slet ikke er brug for mennesker, næste gang der skal produceres landskamp.

EVS prøver kræfter med AI og PTZ kameraløsning

Et eller andet sted, formodentligt også hvad der kommer til at ske.

Bare ikke med det samme.

EVSs nye “AI-driven solution” kan dog heller ikke ses som en erstatning af dygtige fotografer, og deres store kameraer.

Dertil er de AI styrede kameraer stadig for små og “elendige” til at lave billeder.

Igen.

Der har allerede sneget sig en masse PTZ kameraer ind i moderne sportsproduktion, så det er – vel sagtens – en naturlig udvikling, at EVS nu lancerer et PTZ baseret AI system.

Læs også  I disse våde IP tider

Tiltaget er ydermere blevet så godt modtaget at “OverCam” netop har vundet the IABM BaM award på IBC2019, i den såkaldte “Create” kategori.

Overcam er i den forbindelse netop machine learning software, der gerne skulle blive klogere hver gang det lærer noget.

EVS prøver kræfter med AI og PTZ kameraløsning

Konkret er løsningen styret af “VIA Mind”, der er EVS nye og egen “AI engine”, der “integrerer machine learning” og konverterer disse til “smart tracking” samt analyser af “key parameters” af spillet, spillerne bolden, positioner og meget andet.

Som eksempel bruges netop machine learning allerede udtalt i spil industrien, hvor spil nu typisk “kun” testes af AIere der “machine learner” spillet langt hurtigere og bedre end mennesker.

I princippet det samme som EVS nu er på vej med her.

Overcam er som vi forstår det klar til at blive solgt af EVS, så dem der er interesserede kan sikkert allerede nu investere hvis de vil.

Johan Vounckx, SVP, Innovation & Technology at EVS siger:

 -There’ a lot of excitement within the industry around Overcam and its ability to cost-effectively enhance the output of any live production, so we’re delighted that our latest innovation has been recognized by the IABM and its illustrious panel of expert judges, slutter han.

Det er muligt at læse mere om Overcam her

Læs også  Sony A1 er et 50MP ff 8K videoSLR

Her en video om emnet

Overcam – AI Driven Camera Control from EVS Broadcast Equipment on Vimeo.