YouSee smider Discovery helt ud

Den underlige krig mellem YouSee og Discovery Networks Danmark, har nu taget en – om mulig – voldsom drejning.

YouSee har nemlig opsagt Discovery, hvilket betyder at deres omkring 1,2 millioner kunder ikke længere har adgang til 11 Discovery kanaler fra årsskiftet.

Den udvikling, er – vel sagtens – den ingen havde troet kom, da “TV kanal situationen” jo har været – relativ – stabil siden 1988, hvor TV3 ankom til kabel TV.

Alle Discovery kanaler er blevet smidt ud af YouSee kabel TV pakken

Men nej, Discovery er snart ikke mere, i 1,2 millioner husstande, der så – vel sagtens – skal til at betale voldsomt meget mindre, or færre TV kanaler.

Administrerende direktør Christian Kemp, er endog særdeles overrasket og siger:

 -YouSee har nu formelt opsagt sin aftale med Discovery. Vi modtog en opsigelse fra dem i går. Det betyder desværre, at vi fra og med 1. januar ikke længere har en aftale med YouSee, starter han og fortsætter.

 -YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i sit Bland Selv-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om. Som vi hele tiden har sagt, bliver det ikke aktuelt fra vores side. Ændringen vil i princippet betyde, at YouSee vil forskelsbehandle os som kanalgruppe, da vi er de eneste, som kun ville ligge i Bland Selv – og at de i realiteten ikke vil betale for vores kanaler. Så konsekvensen er kort sagt, at alle YouSee-kunder står uden vores kanaler fra 2020, slutter han.

Læs også  Penetrationen daler
Alle Discovery kanaler er blevet smidt ud af YouSee kabel TV pakken

Udviklingen kunne dermed betyde at YouSee har planer om at holde prisen på samme niveau, nu hvor de “bare” overgår til at tilbyde Discoverys kanaler som såkaldte “Bland Selv” kanaler.

Det er dog et “underlight argument”, nu hvor hele 11 kanaler ikke længere er en del af tilbudet.

YouSee har dog ikke meldt nogle priser ud, efter at de har hældt 11 kanaler på porten, så prisen er altså fortsat ukendt.

Christian Kemp anfægter ydermere argumentet om at YouSees kunder skal have en større valgfrihed, hvilket har været argumentet fra YouSees side, hvorfor alle Discovery kanaler skulle til at være Bland Selv kanaler.

Alle Discovery kanaler er blevet smidt ud af YouSee kabel TV pakken

Han fortsætter:

 -Hvis det her virkelig handler om valgfrihed og fleksibilitet, så burde YouSee fjerne de faste TV-pakker og flytte alle kanaler over i Bland Selv inklusive deres egen kanal Xee – og ikke kun Discoverys. I mine øjne er det desværre slet ikke det, der er målet for YouSee: YouSee bruger i stedet sin dominerende markedsposition til at presse Discovery ud af TV-markedet og diktere, hvilket TV-indhold deres kunder skal se, slutter han.

Sagen der tartede den 17. september, hvor YouSee i en ellers kedelig pressemeddelelse, kunne fortælle om et nyt og tættere med TV2, der dog betød at Discoverys hovedkanal måtte forlade grundpakken mens alle andre Discovery kanaler skulle til at være “blandt selv kanaler”.

Læs også  Discovery er helt ude og meget forundret
Alle Discovery kanaler er blevet smidt ud af YouSee kabel TV pakken

Kæmpe konsekvenser for produktionsmiljøet

Der kan ingen tvivl herske om at det eneste Discovery kan gøre nu, er at skrue gevaldigt ned for deres indkøb og produktion af stort set alle former for indhold.

En udvikling der – må formodes – at ramme store dele af produktionsmiljøet, i løbet af næste år.

Vælger Discovery at være ligeså konsekvente som YouSee, lukke og slukker de.

Er de mindre brutale, tilpasser de deres produktion til at 1,2 millioner husstande færre kan se deres kanaler.

Uanset hvad ser 2020 ud til at blive et turbulent år for produktionsmiljøet.