Lidt mere 4K i biograferne

Christie, der ultra hig end indenfor projektorer har netop sluppet en ny HDR 4K RGB pure laser projektor, der som du har gættet det, kan sætte flueben ved alle de nye begreber.

Og nu hvor det er deres første “true” HDR 4K RGB projektor, har du også gættet det.

Den er endnu bedre end alle andre.

Noget der formodentligt godt kunne passe.

Nyheden der hedder Christie Eclipse, er ud over at være en 4K RGB laser projektor, udstyret med Christie’s RealLaser illumination teknik, der skulle være endog særdeles “farveægte”, ganske som at der er tale om en “ægte” HDR og RGB laser,  hvilket – i følge Christie – giver en “unparalleled color gamut”, der er heldig i biografen, og lækker i pro-AV markedet.

Christie Eclipse introducerer ydermere HDR i både høj og lav kontrast, hvilket dermed kunne tænkes at være et af de steder hvor der tidligere er blevet sparet lidt.

Som med alt godt, er det jo ofte smart at spare lidt på strømmen – som eksempel – på moderne LED paneler, der såmænd ellers brænder af på få måneder, hvis der ikke spares på det strøm der giver lys på en morderne TV skærm.

Kontrast Ratio er i den forbindelse oppe på 20.000.000:1, hvilket betyder at du kan se en hvis sten på en sort strand på 200 kilometers afstand, cirka.

Læs også  Håndtag til dine Astera tubes

Producenten nøjes med at mene at deres projektor kan vise “extreme black” og “ditto white”. Hvilket igen giver plads til selv de fineste detaljer.

Der er fuld support for Rec.2020 og Rec.2100 color space’s.

Der er reelt 100 gange så høj en kontrast i denne projektor som Rec. 2100 forlanger, da denne standard blot kræver 200,000:1 i kontrast ratio.

Christie Eclipse er ydermere udstyret med RealLaser illumination, der er denne producents “motor” til 4K opløsning der nu kan håndtere op til 120fps, hvilket end ikke er en “standard” endnu.

Der har dog længe gået rygter – der er delvist bekræftede – om at Avatar 2 og Avatar 3 – måske – er optaget i 60-120 fps, og derfor skal afspilles i denne “hastighed” eller framerate/Hz.

Christie Eclipse er i hvert fald forberedt til at kunne dette.

Den høje framerate giver – potentielt – muligheden for at afspille indhold “smooth” uden “distracting blur”, hvilket ydermere er smart i planetarier, på “giant screens” og “attractions” som Disney og andre steder.

Larry Paul, executive director, Technology and Custom Solutions, Christie siger:

 -Christie Eclipse sets a new standard for pro-AV projection technology, starter han og fortsætter.

 -With true HDR, “video blacks” are a thing of the past. Instead, you get blacks without any residual light, thereby eliminating all optical and black-level blending in multi-projector arrays, even in pitch black environments. Ultimately, it allows giant screen theatres, planetariums and attraction designers to show detailed content that wasn’t previously possible, slutter han.

Læs også  Christie vil også tiles

Tænker du allerede at du bare må have et par Christie Eclipse, i hjemme biografen, skal du nok til at udvide denne lidt.

Maskinen er nemlig pænt stor, ganske som den kan levere/arbejde med udgangspunkt i alt fra 2000 lumen og op til 30.000.

De omtalte 120Hz kræver ydermere en hysterisk heftig computer, hvorfor enheden er udstyret med Christie Twist software, der ydermere kan “warpe og “blende”.

Skal løsningen bruges i rene AV sammenhænge kan der tilkøbes et Christie Terra input kort, der giver “fuld AV integration” og “connectivity” direkte til et Christie Terra 

SDVoE system.

Du kan læse mere om Christie Eclipse her 

Let's Imagine from Christie on Vimeo.