Xee fandt en ny chef

Manden der overtager efter Pil Gundelach Brandstrup på Xee, og dermed bliver kanalchef på stream tjenesten Xee, hedder Christian Skov.

Han kommer dermed til – sammen med Linda Etgar, der er chef for lokale produktioner og sport – at styre platformen Xee, der kalder sig selv for en TV og streamingkanal, hvilket – vel sagtens – betyder at “signalet” Xee kun eksisterer lineært.

Christian Skov er i den forstand – på ingen måde – fremmed med kanaler, der skal op i gear.

Han kommer fra stillingen som nordisk kanalchef for National Geographic, og kan  se tilbage på 15 års erfaring på både vores lokale og det nordiske TV marked.

Xee fik ny chef - og fortsætter med at komme ud på stadig flere kabel TV netværk

Han siger:

 -Xee er den mest ambitiøse og spændende kanallancering i mange år. Via den unikke kombination af lokale kvalitetsprogrammer som “Sunday” og store Hollywood-satsninger som “Family Guy”, “Suits” og ikke mindst “The Walking Dead”, hvor 10. sæson starter på mandag, bare én dag efter USA-premieren, har Xee etableret en meget stærk position på det danske tv-marked. Siden august har fodboldglade danskere også kunne følge halvdelen af Premier League-kampene på Xee og fra september også en ugentlig Bundesliga-kamp. Det har givet kanalen, der fra starten er født som både en tv- og en streamingkanal, en unik mulighed for også at positionere sig som live-kanal. Det er en stærk platform at bygge videre på sammen med Linda Edgar, og det ser jeg virkelig frem til, slutter han.

Læs også  Crowdfunded svensk storfilm

Linda Etgar der faktisk har været med fra starten, og siden da, “stået i spidsen for de danske produktioner”, supplerer nu med “ansvaret for sportsdækningen”.

Hun siger:

 -Vores udgangspunkt er, at vi skal bidrage med originalt dansk indhold, som gerne må larme lidt. I og med, at vi er en ny kanal, er der ikke noget, vi plejer at gøre, og det er en styrke, når vi skal lægge strategien for det danske indhold på Xee. Vi har netop lanceret en helt ny storbyserie, som Zaki Youssef står bag, vi har et helt nyt dating-program på vej, og inden længe kan man også følge Mikkel Kessler og familie på rejse i Afrika, starter hun og fortsætter.

 -Med Premier League og Bundesliga har Xee fået et tredje ben at stå på, og vi kan se, at vores foldbolddækning er med til at trække mange nye seere til kanalen. Vi kommer til at fortsætte med at fokusere på, at indholdet er godt, og vi insisterer på at turde eksperimentere, slutter hun.

Kanalen er ydermere den hurtigst voksende kanal i landet, i mange år.

Xee der startede som en  “YouSee exclusive” kom i august ud på Stofa, Boxer, Viasat og Fullrate, hvilket – mere eller mindre – gør kanalen absolut landsdækkende, måske endda med større penetration end en række af de store kanaler.

Læs også  YouTube Premium er ude

Fra årsskiftet vil kanalen ( der som vi forstår det ikke eksisterer som SVoD ) være “større” end 11 Discovery kanaler.

i hvert fald i forhold til penetration.