CPH filmfund lukker og slukker

Som altid med gode ideer lukker og slukker sidste m/k.

Sådan ser det desværre også ud til at være gået med Copenhagen Film Fund, der for andet år i træk kan konstatere at Københavns Kommune ikke ønsker at støtte film fonden i 2020.

Og uden penge, til de herlige direktører i den butik, er der ikke noget at gøre.

Derfor er sidste nyt – der som sidste år – ikke er endeligt bekræftet, at Copenhagen Film Fund lukker og slukker ved årsskiftet.

Udviklingen der – mildest talt – er pinlig for Kommunen og DFI betyder dermed at tilgangen af udenlandske produktioner, der bruger hovedstaden og det lokale film folk som baggrund og dygtig arbejdskraft, finder andre storbyer at besøge.

København står nu uden filmfond der skal tiltrække internationale film og TV produktioner
Thomas Gammeltoft forlod Copenhagen Film Fund sidst i september

Byer der godt gider at med finansiere fede serier og film.

Copenhagen Film Fund har i den forbindelse været inde over et utal af produktioner her de sidste ti år.

Heraf 16 oscar-nomineringer, og ( langt ) mere end 30 internationale produktioner, der endte med at Danmark og Hovedstaden i stedet for Prag, London eller andre hovedstæder.

Filmfonden mener selv at de har hentet 4 til 6,6 kroner tilbage på hver investeret krone, hvilket må siges at være rigtigt flot.

Men altså ikke nok til Københavns Kommune der hellere vil noget andet.

Læs også  Copenhagen Film Fund ind i Straight Forward

Direktør i Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft siger:

 -Det forekommer meget uambitiøst, at Københavns Kommune ikke bakker op om Copenhagen Film Fund. Det virker som en helt bevidst beslutning om ikke at støtte op om vores kreative erhverv og hvor film og tv er blandt de mest vækstskabende. Det har mange andre af landets kommuner for længst indset. Og staten er nu også kommet med, idet man har udpeget vores branche som en spirende styrkeposition for Danmark. Derfor virker det også i det lys endnu mere mærkeligt og vidner om mangel på visioner for fremtidens job i en storby som København. Det er synd og skam og meget hurtigt kan København blive tørlagt for produktion og kompetencer indenfor vores industri, slutter han.

Luk og sluk af Copenhagen Film Fund, falder – desværre – ydermere sammen med at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ellers netop har udråbt netop Film og TV produktion til et vigtigt område, der er er “en spirende international styrkeposition for Danmark”.

Igen.

Nu tager Netflix, HBO og Viaplay bare nogle andre steder hen.

Copenhagen Film Fund har på det sidste indledt et samarbejde med Nordisk Film, SYBO, The Animation Workshop, Interactive Denmark, Producentforeningen, Filmby Aarhus, FilmFyn og Copenhagen Film Fund om at samle den nationale digitale visuelle industri i en erhvervsalliance, de kalder for Vision Denmark. 

Læs også  DR medie rapport ude

Igen.

Det bliver nu uden Copenhagen Film Fund der ydermere har oplevet at Interactive Denmark også har droppet fonden.

Vision Denmarks forventes derfor at forlade Hovedstaden og finde andre byer eller områder, der er parate til at sige velkommen til internationale produktioner.

Det fremgår ikke hvor DFI og deres penge er henne i denne historie.

Her en promo for en af de serier der endte med at bruge København mere end planlagt.