Næste Pirat problem – sport

Film og TV branchen har i mange år haft det problem at deres produktioner bliver “delt” på det store internet, som regel betyder at der bliver tabt en masse omsætning, da de unge der “deler” ikke lige husker at betale for det indhold de deler.

Tilbage i de unge Internet dage, hvor det mest gik ud over film, var det  – nå ja – film det gik ud over.

Senere blev det tid til TV serierne.

Og nu ser det ud til at det næste offer hedder “sport”.

beIN Media Groups CEO, Yousef Al-Obaidly advarer i den forbindelse rettighedshavere til sport, om at “Piracy will burst sports rights bubble”, hvilket kan oversættes til at “sport” er det næste offer for de mange pirater.

Al-Obaidly, der netop har talt ved “Tthe Sport Business Summit i London”, forklarede at beIN Sports allerede har oplevet heftige “pirat sager”, hvor Saudi Arabiske “beoutQ pirates”, der er en gruppe der – åbenbart – ikke vil betale for at se live sport, har hacket sig til uautoriseret adgang, og delt denne med alt og alle der havde lyst til at se med.

Han forklarede ydermere at mange broadcastere og rettighedshavere, slet ikke er parate – eller forberedte – til en fremtid, hvor deres indhold bliver “stjålet”.

Læs også  BBC viser vejen denne sommer

Han fortsatte:

 -We now live in a world where exclusive broadcast rights are, effectively, wholly non-exclusive, startede han og fortsatte.

 -And I can tell you that as the largest buyer of sports rights in the world, because of beoutQ in MENA and piracy generally, we now regard all sports rights as non-exclusive and our commercial offers will reflect that, forklarede han videre.

 -Our industry and rights-holders in particular are still sleep-walking towards a financial cliff, sluttede han.

Og nåede lige at løfte sløret for at de 25 “most watched” globale broadcasts rent faktisk er sport.

Slutteligt havde han en anden pointe.

Nemlig at “The endless growth of sports rights is over. Not only that, but in certain cases, rights values are going drop off a cliff, and the very economic model of our industry is going to be re-written”, sluttede han.

Det han henviser til, er – blandt andet – et “independent study” fra størrelsen “Leaders in Sport”, der har fundet frem til at beoutQ har ( been ) “operating the single most extensive, most comprehensive and audacious pirate broadcast operation in the history of modern media, konkret i form af 3 millioner TV bokse ( beoutQ bokse ) der i Saudi Arabien, kunne se stort set alt sport, der ellers krævede dyre abonnementer.

Læs også  F1 er lidt i krise

Sport der blev distribueret på disse bokse, blev gemt bag illegale IPTV adresser og andet sært.

Al-Obaidly og beIN sluttede af med at være pænt kontante:

 -Our industry took too long to take piracy seriously, shown by the fact that beoutQ was fully operational for two years and is still partially operational today. And because at the end of these two years, the industry has not learned any lessons, slutter han.

Når vi ikke har hørt “særligt meget” om beoutQ tjenesten her i landet. hænger det sammen med at den kun har opereret i Mellemøsten, og – vel sagtens – at der er blevet stadig mere pinligt at der ikke blev gjort noget ved problemet.