DR prøver med reality

Formatet “Øen – en ny begyndelse”, der ser ud til at være sådan et øko-reality format, hvor deltagerne skal finde sig selv og hinanden, kommer snart på DR1.

Og nu hvor det er et format som Metronome Productions A/S står bag, må man formode at DR håber på at få fat i de unge seere, der plejer at se hardcore reality hos konkurrenterne i stedet.

Selve formatet, hvor “14 danskere bliver udfordret” og “mister alt fra vores moderne samfund”, minder i den forbindelse forbandet meget om pænt mange andre reality formater.

Det er hårdt at være på en tropeø - viser nyt DR reality format produceret af Metronome Productions

Men – vist nok – ikke dem der allerede er blevet sendt herhjemme.

“Øen – en ny begyndelse” der bliver lanceret som et “nyt socialt eksperiment, der undersøger mennesket og fællesskabet, når det kommer under pres”, får i den forbindelse premiere den 17. oktober, hvor det skal blive pænt spændende at se om formatet ender som et stream format ( som de unge ser ) eller et lineært format ( som de gamle ser ).

Uanset, er Jan Lagermand Lundme, der er redaktør for “Øen – en ny begyndelse” meget glad:

Han siger:

 -Den leg og fantasi, mange på et tidspunkt har haft om at lande på en øde ø, bliver virkeliggjort for de 14 deltagere. Dog er det et eventyr, der viser sig at være en hårdere opgave for deltagerne, end de kunne forestille sig, når hverdagen på øen melder sig. Gruppen efterlades alene på den øde ø kun med vand nok til at klare sig i et døgn – resten er op til dem. De skal herfra i fællesskab finde ly, vand og føde og klare sig selv i en måned, starter han og fortsætter.

Læs også  Gang i Reersø
Det er hårdt at være på en tropeø - viser nyt DR reality format produceret af Metronome Productions

 -Vi vil gerne undersøge, hvad der sker, når vi mister alt det, som vi er så vant til i vores danske samfund. Det er en enestående mulighed for at få indblik i, hvordan det moderne menneske reagerer, når det får muligheden for at opbygge et nyt samfund fra bunden. Hvor vi i “Alene i vildmarken” har fokus på individet, har vi her fokus på fællesskabet. Vi går efter gruppens snak og refleksion om livet, og hvordan vi har valgt at leve i denne tid. På øen handler det ikke om at konkurrere, men om at holde sammen og indgå i et fællesskab, slutter han.

DR skriver godt nok at der er tale om en “nyt format”.

Og det er sikkert også tilfældet.

Et hurtigt kig på Google, ser dog ud til at mene at der er en del andre formater der minder endog voldsomt meget om det DR er på vej med at de – i værste fald – kunne ende med at blive sagsøgt.

Som eksempel er “Shipwrecked” et “socialt eksperiment” der blev sendt på “T4” ( Channel 4s unge kanal ) tilbage i 1999 og igen i 2012.

Formatet fulgte 14 deltagere der ikke vandt noget, suppleret af en række spin off’s, hvor deltagerne kom tilbage med “hver deres hold”, hvor efter eksperimentet blev gentaget.

Læs også  Den store bagedyst er tilbage

Jan Lagermand Lundme glæder sig det til trods til dette format.

Der i bedste stil bliver “filmet af deltagerne selv”, hvilket har den fordel at det “begrænser kontakten til omverdenen”, ganske som der kan spares en hulens masse penge på mandskab.

Nu kan det i den forbindelse godt være at det – alligevel – ikke er “Shipwrecked”, der har inspireret denne produktion.

Omvendt er der jo også “The Island with Bear Grylls”, der er et format fra 2014, hvor ( 14 ? ) deltagerne også skal filme sig selv og klare sig på en “remote island”.

Uanset om det er det ene eller det andet format der har inspireret DR og Metronome Productions, glæder DR sig til at sende et format, der “kigger på grundlæggende instinkter”, “gruppedynamikker”, og “personlige styrker”, suppleret med indsigt ( til seerne ) i “individet over for fællesskabet”, “venskaber”, “modsætninger” og “magtforhold”.

Formatet bliver sendt “en gang om ugen”, og ugens episode vil være til at finde på DRTV samme dag som det sendes lineært om aftenen.