The Last Journey of the Vikings

Nent og med dem stadig flere streamere ser ud til at have gennemskuet at de kan producere og streame andet end film og TV serier, og få en masse til at se med.

Et nyt – kommende – eksempel på dette, er “The Last Journey of the Vikings”, der er en 4 dels dokumentar ( optaget tusind år for sent ?), der i co-produktion med DRG ryger på Viaplay i 2020.

DRG er i den forbindelse ikke langt hjemme fra, da det såmænd er en del af netop Nordic Entertainment Group.

Det har dog ikke forhindret handlingen i at blive – potentielt – voldsom, nu hvor vikingerne var lidt hurtigere med øksen.

Viaplay vil også lave en vikinge film - denne gang i form af en dokumentar serie

Serien der skulle have fokus på “de frygtede Vikinger” og deres “vigtige rolle” i Europas historie, kommer – i første omgang – udelukkende til at blive sendt på Viaplay.

Handlingen, der følger de Vikinger der forlod Scandinavien, for at bosætte sig “rundt om i Europa”, herunder i Normandiet, fortsætter der i 1066, hvor et folk der nedstammede fra netop vikingerne, ved “the Battle of Hastings” rent faktisk “kaprede” England.

“Vikingarnas sista resa” som serien kommer til at hedde på svenska, kigger med andre ord på om det nu også kan passe at vikingerne var så seje som historien påstår, og hvad deres eventyrlyst har betydet.

Læs også  HBO på vej med Norsk serie

I bedste stil bliver serien produceret i Irland i øjeblikket.

Bag produktionen er ( ud over Nent og DRG ) Mopar Studios, der tidligere har produceret “Rig 45”, samt France Télévisions.

Produktionen er så ny at den gik igang den 1. oktober, i regi med DRG der er en del af Nent Studios UK, hvorfra distributionen da også kommer til at foregå.

Blandt de dok serier som Nent ellers er ude med, eller i produktion med, er “Food & Fire”, “American Runestone”, “Swedish Sin”, “Four Hands Menu”, “Couple Thinkers” samt “Superswede” for at nævne lidt af det de har gang i..

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer siger:

 -The story of the Vikings is the story of modern Europe’s beginnings – but these fascinating and sophisticated people are often misunderstood. “The Last Journey of the Vikings” looks beyond the popular image of axe-wielding marauders to suggest that the Vikings were creators as much as conquerors. This is a dramatic and thought-provoking addition to Viaplay’s fast-growing line-up of original documentaries that – just like the Vikings – is making an impact across the Nordic region and beyond, slutter hun.

Der er premiere næste år.

Og nu hvor Mopar Studios tidligere har produceret “Rig 45” har vi lige fundet en promo, så du kan se den “production value” de har planer om at putte ind i deres nye vikinge serie.

Læs også  Nyt Kanal 5 show