eSuperligaen er tilbage

Nu er det jo ikke alle der er lige hårde til at vide hvilke typer eSport der storhitter blandt de unge.

Sikkert ser det dog ud til at være at de to “uvenner” YouSee og Discovery Networks Danmark, hver står bag deres, og begge har relativt meget succes med det.

Discovery Networks Danmark, ser ud til at have flest der kigger med på YouTube, mens YouSee som bekendt har en hulens masse kunder, der sikkert kigger med.

Og nu hvor begge ligaer ser ud til at fortsætte, dette efterår, skal det bliver sjovt at se om det bliver den ene eller den anden lige der bliver mest populær.

eSuperliga, der allerede er 2 sæsoner gammel, vender i hvert fald tilbage i form af “Danmarks største FIFA-turnering”, der snart er til at finde på Dplay og Canal 9.

Her er det Discovery Networks Danmark, DreamHack og Divisionsforeningen der imorgen skyder sæson 3 igang.

Både YouSee og Discovery er på vej med eSports tiltag målrettet de unge

Og selv om at vi allerede er er to sæsoner inde i eSuperligaen, er den fortsat bare et års tid gammel.

Og for dem der ikke har fulgt med, spillede Brøndby IF og F.C. København mod hinanden i sæson 1 og 2 foran tusindvis af fans i Forum og K.B. Hallen, hvor dem der vandt gjorde det.

Læs også  Discovery garanterer lunt efterår

Nu er det så igen tid til Agge, Fredberg og andre “danske FIFA-stjerner”, der tager hul på sæson 3 af eSuperligaen, her fra imorgen.

Skulle enkelte være i tvivl, så spilles den “nyeste udgave af FIFA-spillet, FIFA 20”.

Og da pengepriserne nu er oppe på 365.000 kroner og æren, er der en masse på spil, før de endelige eSuperliga-mestre er fundet.

Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark siger:

 -E-sport er en branche i rivende udvikling, og vi holder løbende øje med de muligheder, der byder sig til. Når det handler om eSuperligaen, er det et krydsfelt, hvor vi kan dyrke og udforske genren med klubberne, som i forvejen er en dedikeret og dygtig samarbejdspartner for os. Det er lykkedes os de to første sæsoner at tage produktionerne og dækningen af eSuperligaen til et højt niveau, og nu bygger vi yderligere på, slutter han og bliver suppleret af direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Han siger:

 -Sæson 1 og 2 i eSuperliga var meget vellykkede. Det er heldigvis ikke kun i Danmark, vi synes det. Også internationalt er der tydelig anerkendelse af eSuperligaen med mere end en fordobling af FGS-point, som er på spil i den kommende sæson. Vi glæder os meget til premieren på sæson 3 i oktober, slutter han.

Selve turneringen får frem til den 7. december, hvor der i Horsens bliver spillet “Finals”, hvorefter vinderen er fundet.

Læs også  Vi streamede julen

EA Sports har i den forbindelse også set at der nu spilles en masse “FIFA 20” rundt om i verden, hvorfor dem der vinder kan se frem til at få “mere end dobbelt så mange FIFA Global Series (FGS) Points”, der er “altafgørende i jagten på at kvalificere sig til verdensmesterskabet i FIFA”.

Tidligere var der 220 point til vinderen.

Nu er der 450.

Vært på det hele bliver igen Simon Egeskov, der tidligere har været kommentator, mens Caroline Eiersø, fungerer som fremskudt reporter.

Det hele suppleres op af Jesper Simo, Simon Juul Mortensen, Jacob Nørmark, Jacob Jørgensen og Dennis Nordenbøl der – vel sagtens – befinder sig i studiet, så de kan kommentere på Dplay og Canal 9 “med ekspertviden og veloplagt kommentering”.

Ganske som tidligere er planen at sende både Dplay og Canal 9.

Dplay åbner op klokken 18.30, mens Canal 9 først åbner op for transmission klokken 19.30.

Begge kører så ellers derudaf til omkring klokken klokken 23.00 på søndage og mandage.

Som en del af udviklingen bliver der nu introduceret “Playoffs”, hvor “taberne” kan vinde en plads i “vindergruppen”. ( eller en bedre placering, blandt “dem der ikke går videre” )

co-CEO i Dreamhack, Peter Nørrelund forklarer

 -Vi undersøger altid, hvordan vi kan gøre eSuperligaen så spændende som muligt. Tidligere oplevede vi, at holdene til Finals var fundet ret tidligt i sæsonen, men med introduktionen af Playoffs bliver vi nu forkælet med meget mere spænding kontinuerligt over sæsonen, slutter han.

Læs også  Streaming overhaler TV i Sverige

VI har ikke helt styr på hvad der sker i YouSee eSportligaen, så vi har vundet en video.

Denne lige spiller også dette efterår.

Her et par videoer fra begge ligaer.

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/-ehcQ_Ozmyw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/4GGRTiusLic” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>