Danmon store i Uzbekistan

Det er fortsat lettere uklart hvor meget gear det handler om, men den skulle være god nok.

Danmon er – også – kæmpestore i Uzbekistan.

Historien, som vi har fra et russisk medie i området, forklarer at Danmon er gået ind udviklingen af Uzbekkino, der – mere eller mindre – er hele Uzbekistans filmindustri.

Danmon Group er – indtil videre – igang med at modernisere “​​Uzbekfilm filmstudiet” ( auto oversat fra russisk af Google ), sammen med “ledelsen for det nationale selskab Uzbekkino” i følge UzA.

Spom vi forstår det, er der tale om en heftig omgang hardware, der både inkludere “biografudstyr til Uzbekfilm”, samt “et filmstudie” hvor der kan/skal optages alt fra dokumentarer til spillefilm.

Danmon hjælper filmindustrien i Uzbekistan med at komme ind i dette årtusind
Uzbekistans filmindustri skal måske til at skyde på Amira

Animation er ydermere stort i Uzbekistan, hvorfor der også leveres og installeres hardware til at animere med.

Der bliver ydermere leveret udstyr til restaurering af gamle film, der er af vigtig national relevans i Uzbekistan.

Jobbet, der er programsat til at vare et par år, inkluderer udstyr fra producenter som Arri, Avid, Panther, Canon, Apple, Vicon og mange andre.

Når det hele er lidt løst, er det – formodentligt – fordi det meste end ikke er faldet på plads.

Sikkert er det dog at Dan Technologies gruppen, står foran at skulle til at sende Uzbekistan, Uzbekkino og det meste af området ind i dette århundrede i forhold til produktions faciliteter udstyr og lidt til.

Læs også  +en million husstande skal til at leve uden Discovery

Vigtigheden, og det udtalte hemmelighedskræmmeri, understreges bedst af at præsident Mirziyoyev, er inde over budgettet, der – selv om at omkostningerne ikke er kendte – begynder at ligne det samme som udgifterne til et par motorveje.

Planen er i hvert fald at installationen skal betyde at Uzbekkino i 2020 kan gå igang med at producere “30 spillefilm i fuld længde” og ligeså mange “dokumentarer” i de faciliteter Danmon er ved at installere.

Installationen følges op af et “centraliseret filmdistributionssystem”, som “Ministerkabinettet” skulle have godkendt.

Og nu hvor “staten” har købt alle aktierne i Uzbekfilm, er det altså staten der har planer om at filmstudiet/studierne og Uzbekkino skal til at sprøjte spillefilm ud, til landets borgere.

Skulle du derfor være på vej mod Uzbekistan, måske for at søge job i den spirende filmindustrio i området, skal du bare finde byen Tashkent.

Det er vist nok deromkring “Uzbekkino National Agency” skal bo.