BBC som SVoD – måske

I takt med at TV markedet udvikler sig, er sidste nyt at kulturministeren i England ikke ser en udvikling hvor BBC bliver til en betalings tjeneste som “et problem”.

Her Majesty’s Principal Secretary of State for Digital, Culture, Media and Sport, er med andre ord ikke afvisende over for at verdens ældste PBS TV – som vi kender det – skal til at leve på 100 procent på markedsvilkår som alle andre kommercielle aktører.

Indtil videre i England.

Der – omvendt – som med så meget andet, har det med at inspirere mediepolitikere i resten af Europa.

Her i landet, bød sidste medieforlig som bekendt på en moderne version af kommunisme leveret af en borgerlig regering, der – som undskyldning – henviste til at det er lettere at styre en sådan størrelse, når  man tvinger alle til at betale. ( medie licens over skatten )

Tilbage i England er en fremtid med BBC som SVoD tjeneste ikke fremmed for Nicky Morgan, der ved et DCMS ( The Department for Digital, Culture, Media & Sport ) møde forklarede at en fremtid med BBC som betalingstjeneste, der “klarer sig selv”, bestemt er en potentiel udvikling.

Nicky Morgan blev konkret spurgt om hun var parat til at love ( at slukke BBC som licens finansieret størrelse og (til)lade dem blive en SVoD tjeneste ), allerede ved næste valg.

Læs også  BBC forholder sig til ændrede forbrugervaner

Hun svarede:

 -I’m open minded and I will have decisions and listen to evidence on all sides, startede hun og fortsatte.

 -What I haven’t seen is any evidence, either way, what a subscription-based system would do in terms of the revenue, svarede hun videre.

 -The license fee last year raised £3.7 billion for the BBC, understregede hun.

 -They obviously have other sources of income as well. So I would need to understand what, if you were going to change, that would do to their income, slutter hun.

Kulturministeren vurderer i den forbindelse mediemarkedet er under heftig udvikling i England.

 -I think we all know from streaming services and everything else, and the way the younger generation consumes services, it is going to change, sluttede hun og åbnede dermed op for at BBC kunne blive en SVoD tjeneste, ganske som Netflix.