Ikke så brugt herhjemme

Danmark er og bliver en Vinten land, så længe vi taler om store OB produktioner.

Kig selv efter, næste gang du er et sted hvor der er en bunke kameraer udstyret med de her lange boks optikker, der – er lette af genkende – de er lange og firkantede.

Fordelene ved boks optikkerne er at de kan se rigtigt langt væk, og er bygget i en kvalitet der – langt – overgår det du kender som ENG eller EFP optikker ( zooms )

Deres enorme størrelser giver jo plads til meget mere glas, og tung teknik, der gør disse zooms lækre at arbejde med.

Men meget tunge.

Derfor er Danmark et Vinten land.

Hovedparten – næsten uden undtagelse – af landets OB vogne har nemlig – nærmest som rutine – udstyret deres kamera pakker med store vinten ben og endnu større hoveder.

De virker, fotograferne kender dem.

Og det er – ligesom – blevet til en vane af de også vejer som bare pokker.

Igen.

Der har sneget sig lidt Sacthler ind og en enkelte OB vogn, nu måske flere, har prøvet med kinesiske kopi produkter.

Ellers er og bliver DK et Vinten land.

Nu prøver Cartoni, så ellers med lidt global promovering.

Læs også  Fujinon viser lækkerierne frem

Dette fordi “RaceTech’s Broadcast Fleet”, netop har valgt at udstyre deres 40 kamera kæder med Cartoni camera support systemer.

Hovedparten bliver i den forbindelse Master 65 fluid heads, hoveder, der kan bære – og udbalancere – vilde 65 kilo.

Mens 12 af hovederne bliver Focus 18 lightweight systemer, der kun kan bære 18 kilo.

Igen.

Cartoni er netop kendt for at kunne “udbalancere” bedre end både Vinten og Sacthler, så det – måske – er muligt med en 107X at lade den stå og pege 50 grader ned af, uden at der skal holdes kontra nærmest med hele kroppen.

Det mest interessante valg, er dog bunken af Cartoni Master 65 hoveder, der ellers mest er kendt fra film miljøet, hvor mange film DOPer sværger til de ofte ekstremt store og tunge Cartoni eller OConnor hoveder.

Nu ser det så ud til at RaceTech flytter grænserne for hvem der kan bruge Cartoni ( der dog gennem årene har prøvet at komme ind på broadcast markedet ).

RaceTech er i den forbindelse ikke længere væk end baseret i England, hvilket kunne tyde på at Cartoni – med lidt held – også er på vej mod vores breddegrader med “et tilbud du ikke kan sige nej til “.

Læs også  Ny Sony FF Camcorder annoncering idag

De er jo stadig – lidt – Italienske.

Fremtiden i England bliver det til trods “British racing” og sikkert lidt til.

RaceTech’s Engineering Manager Chris Clark forklarer:

 -After extensive field testing, we found the Cartoni products to be a perfect choice. In this application, we need gear that is robust, and performs reliably and consistently. We found the Cartoni products matched our needs in this respect and were capable of supporting a variety of camera combinations, including our 107x 4K Fuji lenses, slutter han.

Blandt fordelene er at alt fra Cartoni kan skiftes fra stativ til stativ.

Her under de skåle ( michell mounts ) som hovederne skal op i.

Og sikkert meget mere.

RaceTech ønskede ydermere at kunne skifte et 107x Fuji kamera ud med et AH46x Fuji kamera, uden at skulle skifte stativ.

Det er nu også muligt, forudsat at du bruger et Master 65 hoved. )( interessant hvis det er muligt at bare at udskifte optik og så balancere en gang til )

Bedst af alt er England udstyret med et “lokalt service support” hus, så Racetech hele tiden kan få fingre i reservedele, hvis relevant.

Læs mere om Cartoni heromkring.

Her lige en promo for familie virksomheden