Banijay Group har købt Endemol Shine Group

Så blev TV dækningen af folketinget lidt mere fransk.

Det er i hvert fald en af konsekvenserne nu hvor Banijay Group har købt resten af Endemol Shine Group, fra The Walt Disney Company, der – her på det sidste – ejede størrelsen sammen med Apollo Global Management, Inc.

Købet handler – konkret – om 120 “production labels”, der til sammen råder over 66.000 timers scripted og non-scripted indhold, fordelt på 4300 registrerede formater.

Efter købet er Metronome, der er et af de mange selskaber Banijay Group nu overtager – om muligt – en endnu mindre del af de omkring 200 produktions selskaber gruppen ejer i 23 territorier.

Igen.

Metronome er nu blevet lidt fransk - ganske som Nordisk Film har været det længe

Købet af Endemol Shine Group fylder godt, da Banijay Group “kun” ender med at råde over 100.000 timers indhold, hvilket altså betyder at der kommer en masse indhold ind i huset netop fra Endemol Shine Group.

Den forventede – totale – omsætning i den nye butik, ender på årlige 3 milliarder Euro.

Banijay Groups motivation for opkøbet er netop det scriptede, ( og en del uscripted indhold ) herunder serier og film som “Black Mirror”, “Versailles”, “The Millennium Trilogy”, “Peaky Blinders”, “Big Brother”, “MasterChef”, “Survivor”, “Temptation Island”, “Wife Swap” og endelig “The Island”.

Banijay Group finansierer deres opkøb via en “full refinancing of Banijay and Endemol Shine’s existing financial debt”, som Deutsche Bank, Natixis og Société Générale går ind i.

Læs også  TV2 på vej med nyt og ungt

Ejerskabet af Banijay vil efter opkøbet tilhøre LDH (67.1%) og Vivendi (32.9%).

LDH er et holding selskab som Financière LOV/Stéphane Courbit ejer ( 52 procent ), Resten ejes delvist af Group De Agostini ( 36 procent ) og Fimalac, der igen ejes af Marc Ladreit de Lacharrière.

Marco Bassetti, Chief Executive Officer at Banijay, siger: 

 -Endemol Shine brings an incredible array of industry-leading talent, globally-renowned brands and high-quality creative content. Combining the resources of these two companies will instantly strengthen our position in the global market, and our capabilities across genres will further define us as a go-to provider of first class IP worldwide. Welcoming the Endemol Shine brands and talents to our existing business will signal enhanced opportunities in the marketplace, and we are all excited by what the future holds for the combined entity, slutter han og bliver suppleret af Sophie Turner Laing, Endemol Shine Group Chief Executive Officer.

Hun siger:

 -At Endemol Shine, we have continually inspired and entertained audiences around the world, a testament to every single person across the Group. This deal takes us into a whole new and exciting chapter and into a new enhanced global content house with many opportunities ahead, slutter hun.

Det er ikke umiddelbart forventet at opkøbet vil påvirke det danske marked.

Læs også  Streamerne skal tilbyde forskelligt indhold

Her en af de serier Banijay netop har overtaget produktionen af.