DR oplever stor interesse for CosterWaldau serie

Nu er det jo ikke ligefrem hver dag at “ham der fra Game of Thrones” optræder på slap line.

Og da det sker i “Gennem Grønland”, der er en Metronome produktion, som DR1 har vist, netop byder på sådanne oplevelser, oplever DR nu stor international interesse i forhold til indkøb af denne serie.

Det er dog ikke den eneste serie, Polen og Finland er interesserede i.

Tilbage i Tysk og fransk -talende områder, vil de ydermere godt se lidt mere “Bedrag”, hvorfor DR havde lidt af en fest på det netop overståede Mipcom i Cannes.

Selv den endnu ikke ( færdig ) producerede “Når støvet har lagt sig”, der først er ude i 2020, skulle have hittet syd på.

DR Salg havde stor succes på MipCom - mange serier og dokumentarer blev solgt

DR Salg er i hvert fald glade og kan fortælle at “Bedrag III” er strøget afsted mod franske og tyske TV skærme.

Maiken Maigaard, der er teamleder i DR Salg forklarer:

 -Vi lukkede en aftale med tysk-franske Arte at vise “Bedrag III”. Det betyder ikke blot, at serien skal på skærmen i Tyskland og Frankrig, men også den bliver vist i en række tysk- og fransktalende lande – lige fra Belgien over Luxembourg til Fransk Polynesien og Fransk Guyana, for blot at nævne nogle af dem, starter hun og fortsætter.

 -På Mipcom var mange også interesserede i at høre mere om DRs kommende serier – blandt andet DRs 2020-dramaserie “Når støvet har lagt sig”. Første afsnit af serien blev vist som åbningsfilm på festivalen Série Series i sommer i Fontainebleau i Frankrig, og det har gjort en del interesserede, slutter hun.

Læs også  Det kører stærkt for Nent Group

DR Salg har ydermere – næsten – solgt “Bedrag III” til Portugal, Irland, store dele af Balkan, Holland og USA, ligesom serien bliver vist i de øvrige nordiske lande. 

Og så er “Borgen” og “Forbrydelsen” altid et hit, hvorfor flere broadcastere har købt retten til igen at vise disse serier.

Og så er der jo historien om Grønland.

Her er Nikolaj Coster-Waldau vært, på fem programmer, hvor han “rejser på tværs af Grønland”.

En produktion der er faldet i en masse broadcasteres smag.

Derfor er serien blevet solgt et – ikke nærmere præciseret antal gange – til et ikke nærmere antal – markeder.

Maiken Maigaard forklarer:

 -Flere viste interesse for Grønlands-programmerne, og derfor forventer jeg, at vi kan lukke flere aftaler i den kommende tid, starter hun og forklarer at “kombinationen af, at Nikolaj Coster-Waldau er kendt fra serien “Game of Thrones”, klimadebatten og præsident Trumps udtalelser har vakt udlandets lyst til at se serien”.

DR Salg har slutteligt pæn succes med at sælge koncernens dokumentarer.

Herunder Miki Mistratis kommende dokumentar med den engelske titel “The Chocolate War”, der skulle være på vej mod Tyskland efter den danske premiere i 2020.

Produktionen er en Co-produktion med Sverige, Norge og Finland, hvorfor denne dokumentar også kommer derhen.

Læs også  Live TV ramt hårdt af Corona

Maiken Maigaard fortsætter:

 -Lige nu har TV-selskaber over hele verden DR-programmer til gennemsyn, som de viste interesse for i Cannes. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at underskrive flere aftaler i den kommende tid, slutter hun.