100G til 4K/UHD IP ambitionerne

En af de selskaber der godt vil være med til at sørge for at vi alle kan komme op i gear, og overgå til at producere på 100GB “linjer”, er netop taget på InterBee for at vise deres nyeste LAN & WAN Media Network Infrastructure hardware frem.

Nyheden, der en serie, hedder MDX100G og kan enten erhverves som en MDX32C eller en MDX48X6C.

Og uden at blive for teknisk, skal der faktisk en del til, før du – bare sådan – har et (Seamless Network Infrastructure ).

Kasserne vi taler om, kan nemlig flytte op til 8x 4K/UHD video signaler, før de har fyldt det første optiske fiber kabel op.

Gang i 100GB installationerne - Media Links er førende på området

Så skal du have gang i flere samtidige kanaler, må du have gang i flere kasser og flere “fibre”.

Media Links, der producerer de her “monstre”, der kan flytte ekstreme mængder af data som “Media over IP”, har reelt vist deres 100G løsning frem lige siden IBC2019, og er nu nået til InterBee, her midt på måneden.

Der har de planer om at forklare at netop deres løsning er heldig til, IP Video Routing, 4K/UHD transmission eller Remote Production.

Og mens den største “kun” kan flytte 8 samtidige 4K/UHD video kanaler, betyder det altså at den kan flytte 16 HD kanaler i ( i princippet ) “ukomprimeret” kvalitet.

Læs også  CR-S700R er nok mest til stills

Selv kalder de denne kvalitet for high bandwidth HD-SDI, der er – så tæt på – som du kommer ukomprimeret HD.

MDX100G kommer – som du har gættet det – i en 32 eller en 48 ports løsning, der begge er født til at “aggregating multicast media streams” i komprimeret, ukomprimeret en eller bi-directionalt.

Der er ydermere tale om en IP Video Router, der kan håndtere mange strømme i 1920×1920 HD-SDI, som “cross-points”, hvilket betyder at broadcastere kan sende HD i “high bandwidth” rundt i systemet uden at skulle tænke – særligt meget – over om der er kapacitet nok i netværket.

Enhederne kan ydermere arbejde “bi-directionalt” i forhold til et hybrid(t) IP/SDI miljø, hvilket betyder at det er muligt at konvertere dele af produktionen/OB vognen/fly Away kittet til IP, mens resten forbliver SDI.

Media Links 4K/UHD transmissions application’er tilbyder oplagt nok “4K transport” i et utal af versioner.

Som eksempel tilbyder deres MDP3040 to kanalers 4K/UHD TICO i en “lightweight compression encoder/decoder” version, der med den indbyggede TICO compression, kan presse endnu mere igennem systemet, uden – specielt meget delay.

MDP3040 bliver også vist frem på InterBee, på TICO Alliances stand.

Ellers er der også MD003 CWDM video transport platformen, der kan flytte op til 8 kanalers 4K/UHD video signaler på et enkelt optisk fiber kabel.

Læs også  Blackmagic Design ude med ny FW

Igen med TICO compression.

Løsningen er – delvist – tænkt som en “dark fiber infrastructure” løsning, der som navnet antyder kan få lov til at leve i fred, når det først er etableret.

MD8000 Media over IP systemet, er slutteligt det sidste Media Link har brugt dette efterår på at markedsføre.

Her er der tale om et 4K/UHD Encoder/Decoder kort, der kan tage fire gange Quad 3G-SDI video inputs, der bliver komprimeret som JPEG2000 og bundlet til IP pakker der efterlever SMPTE 2022.

I princippet kan denne data sendes via alt fra 1G til 10G interface, da der jo her er tale om data der ikke kræver specielt meget båndbredde.

Det var som eksempel dette kort der stod for en god del af IP video transporten ved et nyligt afholdt World Cup og de olympiske lege.

Læs mere om Media Link gear her.