Seertal er næsten ikke alt for DR

DR er som vi oplevede det i sidste måned begyndt at slippe deres streamtal.

Eller rettere, det gjorde de i sidste måned, som her.

I mellemtiden, har DR fundet frem til at tal jo ikke er alt”, hvilket har fået dem til at fjerne tallene i forhold til streaming.

På den måde er det kun DR der kender disse.

Og da de ser ud til at have besluttet sig for kun at oplyse dem, der – alligevel – ser rigtigt godt ud, er vi med andre ord tilbage til tiden før “oplysningen”.

DR må mene at det ikke er relevant for deres konkurrenter at kende de konkrete tal, netop for streaming, der – åbenbart – er det sidste nye område DR slås med alle andre om.

De akkumulerede tal, løfter dog sløret for at enkelte programmer klarer sig ret godt som “stream format”, der reelt bare bliver set forskudt.

For eksempel er der “kun” 900.000 der ser “Den store bagedyst”.

Til gengæld er der op imod 500.000 der kigger med forskudt.

Så det format har absolut ingen problemer med at oplyse de konkrete tal, når det ser godt ud, selv om at tal ikke længere er relevante for DR, i følge deres seneste udmelding.

Læs også  Corona i Prime Time

Tallene for oktober, er med andre kommet.

Dog uden at der er tal på.

Det eneste os uden for DR kan få lov til at se, er et billede, der viser de akkumulerede tal for TV sening, og et grafisk billede af noget der minder om hvor mange der streamede – eller – så det enkelte format forskudt.

Og selv om at det ikke kan overraske at DR alligevel ikke vil offentliggøre deres streamtal, så kan det undre en smule, nu hvor de ellers var startet på det.

Igen.

Formater som “Gift ved første blik” og “Fred til lands” bliver begge hygget til, med blød kaffe og sort brød, på et andet tidspunkt end der hvor DR sender formaterne.

Og det kan vel ikke overraske at dem der – tidligere – overvejede at optage programmet, nu bare ser det når de har tid.

DR når i den forbindelse lige at pointere at de tal som vi alligevel ikke får, er en del af “Sammen om det vigtige” strategien, hvor netop tal – alligevel – ikke betyder det store.

Altså lige bortset fra at DR har en plan om at “otte ud af 10 danskere i 2023 bruger et af DR’s digitale tilbud i løbet af en uge”.

Læs også  Fremtiden for medieproduktion

Og så skal “seks ud af 10 danskere benytte DR’s streamingtjeneste DRTV i løbet af en uge”, vel sagtens også i 2023.

chefen for DR Medieforskning Dennis Christensen siger:

 -Nogle af programformaterne, som er populære på flow-tv, har også en stor andel af streamer-seere. I flere tilfælde er det mellem en tredjedel og halvdelen af seerne, der ser programmerne på DRTV, så streaming er absolut ikke kun noget, som de yngste gør – selv om det tit er det, der er blevet sagt, starter han og fortsætter om “Den store bagedyst”, der i denne sæson i gennemsnit er blevet set af 898.000 på flow-tv og 481.000 på DRTV.

 -Det er faktisk et meget højt tal, og det er kun få gange om året, at vi hidtil har været oppe på lignende tal. Det er typisk fodboldkampe eller Melodi Grand Prix, som når så højt op, fortsætter han.

 -Streaming er bare endnu en måde for programmerne at komme ud over rampen på, siger han.

Oktober-tallene fra DR Medieforskning viser også, at flere programmer, som ikke nødvendigvis har mange seere på DR2 eller DR K, til gengæld har en stor andel af seere på DRTV. “Indefra med Anders Agger” har for eksempel i denne sæson haft 128.000 seere i gennemsnit på flow-tv hver gang, mens 170.000 har fulgt hvert program på DRTV indtil videre, slutter han.

Læs også  DR er ung på Folkemødet

De unge er dog stadig ret vilde.

“Doggystyle” har således ikke 26.000 seere totalt.

Den serie har i stedet 700.000 seere når streaming måles med.

Noget der også gør sig gældende for “Ramasjang Mysteriet”, der har 26.000 TV seere og 233.000 streamere.

Dennis Christensen fortsætter:

 -Det første afsnit af “Doggystyle” fra første sæson er et godt eksempel, at programmer i dag får deres seere over meget længere tid end tidligere. På DR3 var der 26.000 seere til premieren, efter 90 dage var tallet en halv million, og i dag har 700.000 set det første afsnit. Sådan vil det selvfølgelig også gå programserierne, der har været vist i oktober. Derfor giver det også god mening at gøre seeningen op på en ny måde fremover, slutter han.

Her hele listen, der som du kan se ikke indeholder tal for stream delen.

Dem må du gætte dig til.