YouSee og Discovery når ikke en aftale inden årsskiftet

En voldsom stor del af landets husstande, ser ud til at kunne se frem til en heftig rabat, fra omkring årsskiftet, hvor ingen Discovery længere vil være til at finde på YouSee.

Koncernen er dog så venlig at pointere at det ser ud til at de to giganter kunne ende med at indgå en aftale i løbet af 2020, så op imod 1,2 millioner af landets TV husstande, ikke kommer til at leve – særligt længe – uden de heftige mængder reality og sport de mange Discovery kanaler sender.

Vi har – indtil videre – kun hørt fra YouSee, hvorfor det er pænt sandsynligt at der efterfølgende kommer en udmelding fra Discovery, der siden starten af den aktuelle krise, har været af en anden opfattelse af “historien” end distributøren.

Her kanalerne der er væk fra YouSee fra årsskiftet

YouSee har skyndsomt i samme omgang – endnu en gang – pointeret at de intet har imod at “tilbyde Discovery’s indhold til sine kunder”, hvorfor de fortsat arbejder på at “finde en løsning”.

Jacob Mortensen, direktør for YouSee, siger:

 -Desværre har vi endnu ikke kunne finde en løsning, der både sikrer en fornuftig pris og mere valgfrihed til vores kunder. Derfor må vi erkende, at vi ikke når at lukke en aftale med Discovery Networks og bliver nødt til at varsle vores kunder om, at Discovery’s kanaler ikke vil være en del af vores udvalg fra årsskiftet. Det er vi kede af på vegne af vores kunder, og jeg kan forsikre, at vi vil forhandle videre, og håber, at vi senere i det nye år igen kan tilbyde Discovery Networks indhold i vores tv-produkter, starter han og fortsætter.

Læs også  Zulu er næsten blevet voksen

 -Det har været vigtigt for os at finde en løsning med Discovery Networks, så vores kunder fortsat har adgang til deres indhold og kanaler. Derfor har vi arbejdet med forskellige mulige løsninger i forhandlingerne. Dels hvor Discovery Networks indhold kunne fortsætte som en del af Bland Selv, men også løsninger, hvor vi har tilbudt at fortsætte med flere af Discovery Networks kanaler i de faste pakker, herunder Kanal 5, hvor fodboldlandsholdets kvalifikationskampe vises, slutter han.

Forklaringen på hvorfor YouSee og Discovery Networks ikke kunne blive enige, er i følge YouSee flere.

En af grundene er, at “YouSee hverken vil eller kan blive ved med at hæve priserne på faste tv-pakker med indhold, som bliver set mindre og mindre”.

Jacob Mortensen forklarer videre:

 -Der er fortsat mange kunder, der foretrækker faste tv-pakker. Vores fornemmeste opgave er at sikre en rimelig pris og det rette indhold til dem. Selvom mange tv-kanaler har færre seere end tidligere, bliver de fortsat dyrere for os distributører. Derfor bliver det endnu vigtigere at sammensætte de faste pakker, så pris og indhold afspejler tv-seernes reelle efterspørgsel. Vores kunder bør grundlæggende betale for det de ser – specielt i et tv-marked, hvor kunderne i stigende grad ønsker selv at vælge deres indhold. Det skal vores tv og streaming-produkter afspejle, forklarer han videre.

Læs også  TV2 hopper næsten på HDR bølgen

-Vi ønsker, at vores kunder har adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder. Men vi bliver i forhandlinger ofte mødt med krav om, at hvis vi vil have kanaler med vigtige sportsrettigheder i pakkerne, så skal vi også tage en række andre kanaler med i købet. Samtidig bliver sportsrettigheder ofte fordelt på en række forskellige tv-kanaler. Det reducerer valgfriheden for os og for tv-kunderne, når de vigtigste sportsrettigheder bruges til at sælge kanaler med aftagende seertal. Derfor er vi nødt til at kæmpe imod denne tendens på vegne af vores kunder, slutter han.

I forhold til fremtiden, er Jacob Mortensen faktisk positiv.

Det virker som om at han og YouSee forventer at Discovery Networks tv-kanaler er en del af denne distributørs 1,2 millioner kunders fremtid, på et tidspunkt.

Måske allerede næste år.

Han siger:

 -Vi har haft et langvarigt samarbejde med Discovery Networks, og det ønsker vi fortsat at have. Vi har mange kunder, der sætter stor pris på Discovery Networks indhold, og vi ønsker fortsat at lave en aftale, hvor alle Discovery Networks kanaler er tilgængelige i Bland Selv, og hvor landsholdets kvalifikationskampe fortsat er en del af alle vores tv-pakker, slutter han og pointerer dermed at Discovery kanalerne uanset aldrig bliver til konventionelle TV kanaler i den “almindelige” struktur.

Læs også  YouSee ude med heftige prisstigninger

Gad vide om det ikke netop er det Discovery Networks er utilfreds med.

YouSee oplyser ikke om konsekvenserne for priserne endnu, hvilket – omvendt – bliver et helt præcist billede af hvad alle Discovery kanalerne rent faktisk kostede kunderne.