Både DR og TV2 markerer Berlinmurens fald

Så er det 30 år siden at muren der delte Berlin og vejen ind til Østeuropa blev væltet.

Noget både DR og TV2 har planer om at dække intensivt.

TV2 News er således taget syd på til Brandenburger Tor, hvorfra de lørdag sender direkte fra festlighederne og  “dækker begivenhederne i deres nyhedsudsendelser i weekenden”.

Der blev som bekendt skrevet “verdenshistorie i Europa, da Berlinmuren faldt”, her for 30 år siden, i morgen.

TV2 løber fra DR i prioriteringen og dækningen af Murens fald

Derfor vil Uffe Dreesen og Poul Erik Skammelsen være med fra Berlin, når det hele bliver fejret dernede.

Kristian Mouritzen og Lykke Friis, der begge er fra Berlingske supplerer så ellers på selve dagen suppleret af Ulla Terkelsen, Søren Pind og Moritz Schramm, der befinder sig i studiet i København.

Politisk udviklingschef Ulla Østergaard, forklarer:

 -Berlinmuren stod i 28 år som symbolet på den kolde krig og opdelingen mellem det kommunistiske Østeuropa og det demokratiske Vesteuropa. Murens fald 9. november 1989 blev startskuddet til den kolde krigs ophør, Sovjetunionens sammenbrud og en ny historisk æra. Men selvom det er 30 år siden, opleves der stadig markante politiske spændinger mellem det gamle øst og vest, slutter hun.

På samme måde har DR planlagt en række tiltag op til dagen, og efter.

Som eksempel er det muligt på dr.dk/skole at spille spillet “Ville du flygte fra DDR?”, ganske som at ugen og lørdag byder på en række temaudsendelser om emnet.

Læs også  DR på vej med ECCO Walkathons

Det er desuden en del lettere at finde klip fra “Berlinmurens fald” på DRTV, hvor en god del klip fra både begivenheden og reaktionerne vil være til at finde det næste stykke tid.

Tilbage på TV2 er det også planen at sende når den tyske præsident Frank-Walter Steinmeier tager imod sine præsidentkolleger fra Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet. 

TV2 News har ydermere planer om at tale med tidligere danske udenrigsministre, for – blandt andet – at tale med dem om ..”Vesten gjorde nok efter Murens fald – og om de vestlige ledere gjorde det rigtige…”.

Ganske morsomt holder De Konservative en konference på Christiansborg, hvorfor TV2 kigger forbi denne for at tale med politikere fra det parti.

På Nationalmuseet er der ydermere en “særlig udstilling om emnet”, ganske som seerne også kan komme med til “Stevnsfortet, hvorfra det danske forsvar holdt øje med nabolande i østblokken”.

DR er ikke helt præcise i deres omtale af de programmer og klip de har planlagt at sende.

TV2 sender – mindst – fire timer fra Berlin.