Apple på vej med ny skærm koncept

Tilbage i 2019 og før 2022 kiggede vi alle – som bekendt – på flade skærme, af forskellig kvalitet.

Nogle var gode til at have på et kamera, andre havde det bedst i Posthusets suite.

Nu tyder det på at Apple mener at vi er nået til “næste generation” af – begrebet – skærm.

Koncernen annoncerede i hvert fald internt, her for et par dage siden, at de er på vej med deres første AR/VR headset i 2022.

Og bevares, det skal nok vise sig at være både pænt, let og smart.

Apple lover ny AR og VR virkelighed i 2022 - Augmented reality og virtual reality kunne blive et relevant indholds marked

Det er bare ikke det, der – potentielt – er relevant.

Potentialet, når en producent af design, kaster sig over selve enheden, der distribuerer indholdet, er pludselig meget større, end det har været længe.

Det er jo trods alt netop Apple der har opfundet – mere eller mindre – det moderne look af: telefoner, tablets, computere, og sikkert meget mere.

Så når de nu kaster sig over AR/VR, i form af et headset –  i første omgang – burde få produktionsmiljøet til – i det mindste – at overveje om det er muligt at udvide porteføljen med indholdsproduktion til AR/VR.

Igen.

Mange mener sikkert fortsat at AR/VR er en slags avanceret 3D, der jo allerede er så passé, at selv James Cameron, måske har droppet det i det næste par Avatars, der – forresten – er udsat endnu engang.

Læs også  Dit TV bliver kognitivt

Apple der forleden inviterede “hele husets udviklingsafdeling” (+1000 personer i AR/VR afdelingen ) til stor møde om “fremtiden” (med AR/VR) har på ingen måde planer om at kopiere 3D og håbe på at forbrugerne er dumme nok til endnu engang at hoppe på den bølge.

Planerne skulle – efter sigende – i stedet være producere et AR headset, i princippet et AR/VR, der som pointeret først kommer i 2022, fulgt op af AR glas 2023. 

Og selv om at det er langt ude i fremtiden, er det oplagt at et sats fra Apples side, vil blive fulgt op med alt fra konventionelt indhold som spil og andet underholdning, til – mere relevant – produktions udstyr (software ) der kan bruges til at skabe indhold til denne – fremtidige – platform med.

Igen.

Det mest oplagte er – vel sagtens – spil.

Og vi ender sikkert også med at opleve en del AR/VR spil der i 22-23.

Det er bare alt det andet, der begynder at være relevant.

De fleste bruger alligevel det meste af deres morgen og eftermiddag på at transportere sig til og fra job.

Hvorfor ikke gøre det iført en “telefon” på øjnene, som de jo allerede gør det.

Potentialet for den virksomhed der producerer den rigtige AR/VR hardware er altså enorm.

Læs også  Sport sammen på mobilen

Og hvis det fanger hos forbrugerne, kunne der – potentielt – blive tale om den næste “iPhone”, der kun lejlighedsvist kan åbne op ud til virkeligheden, så bæreren ikke går ind i ting opå vej på arbejde.

Virkeligheden kunne måske varetages af en app, så brugeren kunne bruge (spild)tiden på at spille eller leve i denne kommende AR/VR virkelighed.

Producenter der allerede beskæftiger sig med AR/VR, ved at der – i følge rygterne – er en 8K  Oculus Quest, på vej, der med denne høje opløsning vil give brugeren en bedre opløst oplevelse.

Apple har i den forbindelse ikke løftet sløret for deres kommende AR/VR løsning.

Det eneste de skulle have lovet er at oplevelsen med dette fremtidige hardware bliver “seemless”, hvor virkeligheden bliver “mørk” så du kun kan se AR virkeligheden eller VR virkeligheden, hvis det er der du befinder sig.

Uanset hvad ser det ud til at planerne er at putte en pænt heftig computer ind i denne “skærm”, der – og det er så her det begynder at rykke – sagtens kunne blive den fremtidige opleveses “platform”.

Også for familien, der så bare har hver deres sæt på, der er “forbundet” så det er muligt at kommunikere ude i virkeligheden, mens VMD 2022 opleves i VR.

Læs også  SVoD og vMVPD bliver større i 2022

Her lige et kig ind i en potentiel fremtid med Apple VR headset på