DRTV skal streames skal det

DR har netop åbnet op for deres nye version af deres DRTV, der er DRs forsøg på at lave en lokal (BBC) iPlayer.

Og selv om at det ser ud til at der er sket meget, er der stadig en del oplevelser som andre streamere ser ud til at levere bedre.

Uanset dette, er DRs nye platform gået i luften.

Og der er virkeligt mange gode tiltag.

Også selv om at årsagen er den kedelige at DR ved årsskiftet lukker en del TV kanaler, som du nu i stedet skal til at finde online, i stedet for i dit TV.

Digital chef Michael Arreboe forklarer:

 -DRTV er allerede en central indgang for TV indhold for mange danskere, og streamingplatformen vil kun blive vigtigere i fremtiden. Fra nytår er det stedet, hvor børn og unge finder deres tv-programmer, da vores TV indhold til store børn og unge kun vil være tilgængelig via DRTV, når DR Ultra og DR3 forsvinder som flow-kanaler, starter han og fortsætter.

DRTV skal ud i de fleste hjem inden 2025 - planen er at 60 procent af landets husstande skal bruge tjenesten

 -Brugerne bevæger sig i høj fart mod de digitale platforme, hvor der er rigtig mange, ikke mindst internationale udbydere at vælge imellem. Vores ambition er at tilbyde brugerne et tydeligt og attraktivt public service-tilbud, der er aktuelt og levende og tager udgangspunkt i en dansk virkelighed. Det nye DRTV er en væsentlig del af den ambition, slutter han.

Læs også  TV2 er glade for medieforliget

I forhold til indhold kan brugerne derfor se frem til “..flere tusinde programmer..”, der dagligt vil blive suppleret af flere.

Tilgængelighed

Som en del af den nye platform, har DR ydermere opdateret de funktioner der er relevante for blinde og døve.

DRTV er således nu kompatibel med JAWS og NVDA, der begge er såkaldte “skærmlæsere”, hvilket er smart, for folk der ikke kan se (TV).

Den såkaldte afspiller indeholder nu et tilgængelighedsikon, hvorfor det er muligt at finde en hurtig genvej hen til den/de nødvendige tilgængelighedstjenester.

Som vi forstår det, vil udviklingen med døde TV kanaler, ikke betyde at disse flytter over på platformen, som en slags lineær stream.

Nærmest tværtimod.

Alt bliver til “programmer” og “indhold”, der skal opleves seperat.

Til gengæld har DR valgt at købe retten til at lade de enkelte produktioner befinde sig – længere tid – på platformen, så unge, der ikke lige havde tid i sidste uge, også kan nå at se med.

DR ser ud til at have lave en aftale med en eller flere distributørerne, hvilket betyder at DRTV vil blive en “tjeneste” der befinder sig de samme steder som Netflix, Viaplay eller CMore, der har samme status i kabel TV pakkerne. (kræver sikkert både en boks og internet samme sted hvor adgang til TV kanaler købes.

Læs også  DR giver sproget et eftersyn

Du kan fortsat opleve DRTV på computeren, på din telefon som Chromecast, som AirPlay, på Apple TV og endelig på Playstation 4, hvortil du kan hente en app, i deres store.

Udviklingen er en del af “Sammen om det vigtige” tiltaget, hvor seertal og rating ikke længere er vigtigt.

Det er planen at “6 ud af 10 danskere skal bruge DRTV i løbet af en uge” inden 2025.