Nent satser lidt på dokumentarer

De dyre dokumentarfilm, hvor en – typisk – kendt tager ud i den store verden, for der at finde ting og sager, hører ellers til hos DFI eller andre steder hvor de kan finde filmkroner nok til et realistisk budget.

Eller rettere.

Det gjorde de engang.

Størrelser som HBO, Netflix og nu også Viaplay, ser ud til at have gennemskuet at en god dokumentar serie rent faktisk kan få ligeså mange  – og en helt anden målgruppe – hen foran skærmen.

Forudsat at produktionen er god nok.

Og det kunne en ny ” explorer serie”, “The Art of Living” sagtens tænkes at blive.

Niklas Ekstedt tager verden rundt for Nordic Entertainment Group der er på vej med The Art of Living som Mastiff og Banijay Factory står bag

Bedst af alt er der premiere allerede den 3. januar, hvilket er lige om snart, hvis du er i den lidt tungere aldersgruppe, der kunne tænkes at høre mere om at blive 100 år gammel.

Det er nemlig – delvist – hvad denne 6 episoders dokumentarserie handler om.

Ganske interessant er det køkkenchefen Niklas Ekstedt, der er på vej med en serie, for Nordic Entertainment Group.

Kokken er dog ikke helt alene, på turen til en af verdens “blå zoner”, hvor folk bare bliver langt ældre end i resten af verden.

“The Art of Living” er reelt skrevet og udtænkt af Mastiff, udviklet af  Banijay Factory sammen med Niklas Ekstedt.

Læs også  Mere norsk fra Nent

Produktionen der markerer den 10. dokumentarserie hos denne streamer, understreger at det er muligt at producere “kommercielle” dokumentarfilm serier, bare de er relevante for målgruppen.

“The Art of Living” der på svensk hedder “Konsten att leva längre” kigger på hvad der skal til for at blive 100 år, som en del af deltagerne er blevet i denne serie.

Ganske morsomt lever en del af her meget gamle mennesker i de – såkaldte – “blue zones”, hvorfor Niklas Ekstedt er taget derhen for at spørge om de lever på en bestemt måde.

“The Art of Living” er ydermere en del af en længere serie – af serier – konkret er der tale om den tredje “sæson” af “Four Hands Menu”, der forresten bliver fulgt op af “Food & Fire”, der får premiere den 29. november.

Ellers er Nent Group på vej med ‘”The Last Journey of the Vikings” der også er en dokumentar, samt “American Runestone”, som Peter Stormare har udtænkt.

Filippa Wallestam, Nent Group Chief Content Officer siger.

-Nent Groups original documentaries continue to tear up the script, and there’s no better way for our factual slate to reach double figures than by asking one of the biggest questions of all – how can we live longer and better? Through a personal journey that takes Viaplay viewers from the forests of southern Sweden to Japan’s Okinawa islands, charismatic chef Niklas Ekstedt reveals new ways of living and eating that will both surprise and inspire. What an appetising way to start the new year!, slutter hun.

Læs også  Vi andre må jo bare vente

Her promo for “Food & Fire” der får permiere sidst i november